Thaise noodle salade

Eigenlijk zijn Aziatische recepten niet zo moeilijk.

Thaise noodle salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Thaise noodle salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 30minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Maak de gamba’s schoon, pel ze en verwijder het darmkanaal.
  2. Maak vervolgens een marinade voor de gamba’s van de olijfolie en de zeste van de limoen.
  3. Voeg hieraan toe de gehakte knoflook, gember en rode peper.
  4. Snij de bosui in ringen en voeg deze ook toe.
  5. Breng de marinade op smaak met wat peper en zout.
  6. Leg de gamba’s in de marinade, je kan dit ook een dag van te voren doen.
  7. Zet in de tussentijd een pan water op het vuur en kook de rijstnoedels in 4 minuten gaar.
  8. Spoel ze af met koud water en zet ze apart.
  9. De sugarsnaps heb ik kort gewokt in olijfolie met een scheutje sojasaus, totdat deze beetgaar, maar nog steeds knapperig zijn.
  10. De mango en paprika heb ik in repen gesneden.
  11. De buitenste bladeren heb ik van de little gem verwijderd en de binnenste bladeren heb ik gewassen.
  12. Verwijder de witte stronk, deze is erg bitter. Zet dit apart.
  13. Wok de garnalen in de marinade totdat deze oranje kleuren en gaar zijn.
  14. Maak in de tussentijd een dressing van de sojasaus, de honing, de vissaus en het sap van 1 limoen.
  15. Meng de dressing met de rijstnoedels.
  16. Houdt 1 lepeltje apart voor de little gem.
  17. Nu kan je het bord gaan opmaken. Ik ben begonnen met de little gem, daar heb ik een klein beetje dressing over heen gesprenkeld. Rondom heb ik sugarsnaps, mango en rode paprika gelegd. daarbovenop een torentje van de rijstnoedels. Het geheel is afgemaakt met 3 gamba’s en vergeet vooral niet wat van de smaakmakers erbij te voegen.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie