Tomaat-farci met rijke tomatensaus

Opgevulde tomaten met rijke tomatensaus in de airfryer, traditionele oven of gewoon in de kookpot! Met home-made bereid gehakt met verse tomatensaus en verse tuinkruiden .

Tomaat-farci met rijke tomatensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tomaat-farci met rijke tomatensaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. snijd het topje van de tomaten en haal het vruchtvlees eruit
  2. houd het vruchtvlees voor de tomatensaus
  3. bereid ondertussen het gehakt met alle verse fijngesnipperde tuinkruiden en meng er een eidooier onder
  4. doe het mengesl in de tomaten, zet het hoedje er terug op
  5. als je gehakt over hebt maak er gelijke balletjes van
  6. bereid ondertussen de twee andere tomaten voor de saus, snij ze in kleine stukjes en doe het overgebleven vruchtvlees erbij in een kom, doe er look, sjalot, peper en zout, paprikapoeder en tabasco bij en meng goed
  7. vul in een ovenschaal, die in je airfryer past, de saus op de bodem, en schik de gevulde tomaten en balletjes erin, schik het mengsel van je vruchtvlees en kruiden errond
  8. Airfryer niet voorverwarmen, op 170° 20 min, dan op 200° 15 min, en dan nog eens 10 min op 165°( kijk regelmatig want de tomaten mogen niet verbranden, desnoods graden minder programmeren)
  9. Dit kan ook in de traditionele oven, hou er dan rekening mee met de gaartijden, iedere oven verschilt nl en kan ook in de kookpot op het vuur op een middelmatig vuur/
Notities

eigen recept

Deel dit Recept

Geef een reactie