Tournedos van rundvlees met broccoli

‘De broccoli wordt gestoofd en gepureerd tot een smeuïge, smaakvolle puree.’

Tournedos van rundvlees met broccoli
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Tournedos van rundvlees met broccoli
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2pers 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
2pers 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Instructies
  1. Snijd de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel. Snijd de harde schil van de stengel af en snijd de rest in dunne plakjes.
  2. Kook alles 5 minuten in kokend water met wat zout.
Giet het water af en bak nu de broccoli in een hete pan met een goede scheut olijfolie. Goed roeren zodat de broccoli niet verbrandt. Pureer de broccoli en kruid met peper en zout en veel nootmuskaat. Indien je de puree nog smeuïger wil, voeg dan wat olijfolie toe.
  3. Bruin het rundvlees in een pan en kruid met peper en zout. Zet, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil, daarna de braadpan weg in een oven van 180 graden.
  4. Snijd het vlees in dikke plakken.
 Maak quenelles van de broccolipuree en verdeel over de borden. Schik het in plakjes gesneden rundvlees erlangs.
Deel dit Recept

Geef een reactie