Een kipspies met een Turkse draai met lekker veel specerijen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
12porties | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
12porties | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
- 800 gr kipfilet
- 3 el olie
- 3 tl shoarmakruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl karwijzaad
- 2 kruidnagel
- 1,5 tl komijn
- 5 peperkorrel
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl cayenne
- 2 tl zout
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Meng alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel.
- Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm.
- Verdeel 3 tl van de shoarmakruiden en een scheut olijfolie over de kip.
- Meng het even door elkaar. Laat dit minimaal een half uur, maar het liefst langer marineren.
- Rijg de stukjes kip op een satéprikker (deze kan je van tevoren weken in water, doe ik zelf nooit).
- Rooster de Turkse kipspies in ongeveer 5 – 7 minuten rondom gaar op de barbecue.
- Dit kan dus ook in de grillpan.
- De kip is gaar als het vlees volledig wit van binnen is.
Bron : http://uitpaulineskeuken.nl/