Vegan Kerst fruitcake
Keuken
Feest recepten
,
Kidsproof recepten
Porties
Prep Tijd
30
portie
30
minuten
Passieve Tijd
12
uur
Porties
Prep Tijd
30
portie
30
minuten
Passieve Tijd
12
uur
Ingrediƫnten
360
gr
medjool dadel
200
ml
kokosolie
240
gr
amandelpoeder
120
ml
maple siroop
1/4
koffielepel
zout
3/4
koffielepel
nootmuskaat
2
koffielepel
kaneel
1
koffielepel
gemberpoeder
1
koffielepel
vanille-extract
1
appelsien
zeste ervan
1
citroen
zeste ervan
30
gr
kokosnoot snippers
125
gr
ongezouten pecannoten
grof gehakt
115
gr
hazelnoten
grof gehakt
30
gr
walnoten
grof gehakt
150
gr
rozijnen
150
gr
gedroogde cranberries
grof gehakt
145
gr
gedroogde abrikoos
grof gehakt
150
gr
gedroogde vijgen
grof gehakt
Instructies
Voeg de maple siroop , kokosnoot olie , dadels , kruiden , vanille extract , zout en amandelpoeder in een blender en mix alles tot een gladde massa.
Doe het mengsel in een grote kom.
Doe nu de overige ingrediƫnten bij het mengsel en mix alles goed onder elkaar. Dit vraagt wel wat krachtwerk .
Doe het mengsel nu in een vorm voor brownies en duw alles goed aan met een spatel of je handen.
Dek af met plastic folie en zet het in de koelkast voor minstens 12 uur.
Haal het uit de vorm en snij in kleine rechthoeken.
Bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker of cacaopoeder voor een feestelijke look