Met dit receptje zet je heel makkelijk een overheerlijke vegan quiche op tafel, inclusief die lekkere kaassmaak en die romige structuur!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4 porties | 20minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4 porties | 20minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
- vegan bladerdeeg voor een bakvorm van 30 cm*
- 400 gram tofu
- 2 eetlepel appelciderazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 4 el edelgistvlokken
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 middelgrote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram champignons
- 250 gram spinazie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 citroen sap
- 2 grote tomaat
- handjevol walnoot
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Verwarm je oven voor op 180 graden, haal je quiche deeg uit de vriezer en vet je bakblik in met kokosolie.
- Haal de tofu uit de verpakking en laat het vocht weglopen, knijp de tofu goed uit en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier de appelciderazijn, mosterd, komijn, edelgistvlokken, citroensap, kurkuma en paprikapoeder bij. Zet de keukenmachine aan en mix tot je een glad beslag overhoudt. Zorg ervoor dat het een dikke puree is, blijft de tofumix wat brokkelig kan je nog wat appelazijn of citroensap toevoegen.
- Bekleed je bakblik met het quiche deeg.
- Snij de ui, de knoflook, de champignons en 1 tomaat in kleine stukjes. Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ongeveer vijf minuten. Voeg vervolgens de champignons en tomatenpuree toe en op het laatst de spinazie.
- Giet het vocht van de spinazie en de champignons weg en schep de ingrediënten door de tofu mix. Giet dit samen in de, met deeg beklede, bakvorm en strijk glad met een spatel. Snij de tomaat in plakjes en leg deze op de quiche. Zet de vegan quiche in de voorverwarmde oven en laat hem ongeveer 45 minuten staan (hou hem goed in de gaten want elke oven is anders..)
- Laat hem goed afkoelen, snij in stukken en geniet!
Bron : http://www.ilovehealth.nl/