Volkoren pompoenpitbroodjes

Glutenvrij; Gebruik in plaats van volkoren speltmeel; boekweitmeel!

Volkoren pompoenpitbroodjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Volkoren pompoenpitbroodjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 24minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 24minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Voeg de volkoren speltmeel samen met het lauwe water. Meng het goed door elkaar tot het eruit gaat zien als een deeg. Maak er een bal van en leg hem in een bak, leg er een vochtige handdoek op en laat het 24 uur reizen op kamer temperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Na de 24 uur haal je de theedoek eraf en voeg je de baking soda en de pompoenpitten erdoor. Kneed het deeg voorzichtig door elkaar zodat de pompoenpitten en de baking soda goed verdeeld is door het deeg.
  4. Maak 4 ovale bolletjes en druk ze iets aan, bestrooi ze nog met wat pompoenpitten.
  5. Bak ze af in 10 minuten, hierna zet je de temperatuur terug naar 200 graden en bak je de broodjes in 20 minuten af.
  6. Nu zet je de temperatuur nog iets lager na 180 graden en bak je ze nogmaals 10 minuten af. Je kunt ze ook op 200 graden 30 minuten afbakken, maar bij mij verbranden ze dan vandaar dat ik de laatste 10 minuten de oven nog wat lager zet.
  7. Laat ze goed afkoelen, eet smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie