Om gewoon te genieten op verse pasta of bij een tosti.
Porties | Prep Tijd |
4porties | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 15minuten |
- 100 gram walnoten fijngehakt
- 4-5 teentjes knoflook gepeld
- 2 citroenen Sap van
- 250 ml olijfolie
- 50 gram verse basilicum fijngehakt
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen peper
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Mix de walnoten met een staafmixer tot ze tot een grof poeder vermalen zijn.
- Voeg de knoflook toe en mix nog een keer.
- Voeg al roerend het citroensap en de helft van de olijfolie geleidelijk toe. Voeg tenslotte de basilicum en de Parmezaanse kaas toe en mix verder totdat de pesto een gladde pasta is.
- Schenk de rest van de olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Deze pesto kan je perfect een week bewaren in de koelkast wanneer le een extra laagje olijfolie erbij doet eer je de pot afsluit