Deze waterzooi met tarbot is beter gekend als Gentse waterzooi. Een overheerlijk , gezond belgisch recept !!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6porties | 30minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
6porties | 30minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- 3 el boerenboter ongezouten
- 5 prei brunoise
- 4 wortel brunoise
- 3 sjalot fijn gesneden
- 250 ml droge witte wijn
- 2 liter visbouillon
- 2 el gedroogde tijm
- 2 laurierblad
- zout
- zwarte peper
- 700 gr heilbot in blokjes
- 700 gr kabeljauw in blokjes
- 600 ml volle melk
- 3 ei dooiers
- platte peterselie garnering
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Smelt de boter in een grote kom. Voeg er de in brunoise gesneden prei ( alleen het wit) , wortel en sjalot bij en stoof deze voor zo'n 5 minuten op een middelmatig vuur.
- Voeg er dan de wijn , visbouillon bij samen met de tijm , laurier en zout &peper naar smaak.
- Zet het deksel op de pot , breng aan de kook en laat dan zo'n 15 minuten sudderen tot de groentjes zacht zijn.
- Voeg er dan de vis bij en laat nog 10 minuten sudderen.
- Mix in een aparte kom de melk en eidooiers door elkaar. Doe er dan 250 ml van het soepvocht erbij en meng onder het ei/melk mengsel.
- Voeg het mengsel zachtjes terug onder de soep maar zorg er wel voor dat het niet aan de kook komt maar alleen wat opwarmt anders zou de soep kunnen gaan schiften.
- Dien de soep op en garneer met platte peterselie