Wortel – Cheesecake

Wortel in een gebak moet kunnen. Deze cheesecake is vrij van gluten en zuivel en geeft je een instant Paasgevoel.

Wortel - Cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Wortel - Cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Passieve Tijd
12porties 4uur 8uur
Porties Prep Tijd
12porties 4uur
Passieve Tijd
8uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Laat de rauwe cashews minimaal 6 uur (maar het liefst een nacht lang) weken in water.
  2. Bedek een springvorm (20 cm) met plasticfolie of bakpapier zodat je de taart er straks gemakkelijk uit kunt halen.
  3. Was en schil de wortels. Rasp ze met behulp van een keukenmachine of de grove kant van een vierzijdige rasp.
  4. Maak de cake-laag door alle ingrediënten, behalve de geraspte wortels en rozijnen, te combineren in een keukenmachine met S-mes. Laat deze draaien totdat alles goed is gemengd, grof is gemalen maar wel gemakkelijk aan elkaar plakt.
  5. Meng de geraspte wortel en rozijnen erdoor met een lepel. Druk de cake-laag vervolgens stevig en gelijkmatig aan in de springvorm.
  6. Zet de springvorm in de vriezer of koelkast zodat de cake-laag kan opstijven.
  7. Maak ondertussen de cashew-topping. Spoel de geweekte cashews af, laat ze uitlekken en doe ze met de overige ingrediënten in de keukenmachine met S-mes of in een blender. De appelciderazijn is optioneel en voeg je toe wanneer je houdt van een echte ‘cream-cheese’ smaak.
  8. Laat de keukenmachine of blender draaien totdat je een gladde, romige ‘cream-cheese’ laag hebt; wellicht moet je af en toe de randen even naar beneden schrapen zodat alles mee wordt genomen.
  9. Verdeel de cashew-cream gelijkmatig over de carrot-cake laag. Je kunt de taart zo eten maar het is nog lekkerder om de taart nog even terug in de vriezer of koelkast te zetten om verder op te stijven.
  10. Voeg voor serveren eventueel extra garnering toe. Bij deze is dat een handvol grof gehakte pecannoten maar je kan er ook kleurrijke paaseitjes opleggen.
Deel dit Recept

Geef een reactie