Worteltaart met kokos en walnoten
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8porties 30minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
voor de taart
voor het glazuur
Instructies
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Klop 2 eieren los.
  3. Rasp 135 gram wortel en hak 50 gram walnoten.
  4. Meng 160 gram bloem met het bakpoeder en baksoda. En voeg de specerijen toe. Het is makkelijk om ook 50 gram geraspte kokosnoot klaar te zetten.
  5. Meng in een ruime beslagkom 225 ml rijstolie met 270 gram suiker.
  6. Met de mixer gaat dat heel makkelijk.
  7. Voeg de twee geklopte eieren toe. Daarna de walnoten, kokosnoot, wortel en bloem. Mix het geheel.
  8. Splits 2 eieren en klop met de mixer of keukenmachine de 2 eiwitten stijf. Zorg dat je keukenmachine of kom goed schoon en vetvrij is, anders lukt het niet goed.
  9. Spatel het eiwit losjes door het beslag. Met een paar slagen ben je wel klaar, het beslag moet een beetje luchtig blijven!
  10. Stop het geheel in de springvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden in ongeveer een uurtje klaar.
  11. Controleer met een saté-prikker of de taart gaar is. De tijd is afhankelijk van je eigen oven.
  12. Terwijl de taart in de oven staat, kan je even het glazuur maken.
  13. Mix 100 gram monchou met 35 gram boter, 35 gram sukrin poedersuiker en een eetlepel honing.
  14. Rooster 30 gram walnoten lichtjes en hak ze grof.
  15. Laat de taart afkoelen in de springvorm. Bestrijk de taart met het glazuur en strooi de walnoten erover.