Worteltaartjes met wortelvinaigrette en dooierzwammen
Keuken
Pascale Naessens Proof
Porties
Prep Tijd
4
porties
25
min
Kook Tijd
Passieve Tijd
50
minuten
40
minuten
Porties
Prep Tijd
4
porties
25
min
Kook Tijd
Passieve Tijd
50
minuten
40
minuten
Ingrediënten
1
bladerdeeg
250
gr
wortel
300
ml
wortelsap
300
ml
water
150
gr
griekse yoghurt
1
ei
1
ei
dooier ervan
150
gr
dooierzwam
peper
versgemalen
zout
Vinaigrette:
1
wortel
brunoise van
175
ml
olijfolie
1
takje
salie
1/2
kl
zout
100
ml
witte balsamicoazijn
200
ml
witte wijn
300
ml
wortelsap
Instructies
Leg bakpapier in de quichevorm , rol het bladerdeeg uit en leg het in de vorm.
Prik het deeg in met een vork en zet 30 minuten weg in de ijskast.
Verwarm de oven op 200°C .
Beleg het deeg met bakpapier en doe er bakbonen op en bak blind voor 15 minuten
Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten door.
Zet de oventemperatuur lager naar 170°C
Snij de wortelen in dunne schijfjes zodat ze vlug garen.
Kook de wortelen in het appelsap en het water.
Giet af en pureer de wortelen met de Griekse yoghurt tot een gladde massa.
Meng er dan het ei en de dooier eronder en kruid naar smaak.
Giet het mengsel in de taartvorm en bak een 30 minuten, prik even om te zien of het gaar is.
Laat 10 minuten rusten.
Ondertussen maken we de vinaigrette.
Fruit de brunoise van de wortelen in 50ml olijfolie.
Doe er de salie bij, het zout en de balsamicoazijn en laat voor de helft inkoken.
Doe er de wijn bij en laat voor twee derde inkoken.
Doe er het wortelsap bij en laat ook dit inkoken voor twee derde.
Roer er de rest van de olijfolie onder , de fijngehakte salie en de geroosterde pijnboompitten
Bak de dooierzwammen in 50ml olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
Dresseer je bord en smakelijk!
Notities
Dit recept werd ons doorgestuurd door Mathy Schelfhout