Zoete aardappelstoofpot
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken.
  2. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Snijd de winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
  3. Verwarm in een grote pan de kokosolie.
  4. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder twee minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe.
  5. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij gevolgd door winterwortel en zoete aardappel.
  6. Breng je stoofpot aan de kook, wanneer deze kookt zet je het vuur laag en laat je hem nog een halfuur op laag vuur staan.
  7. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
  8. Doe de kikkererwten en azijn bij de stoof, roer en serveer met de bulgur en verse bladspinazie.