zonneschijn salade met zoete aardappel en snoeptomaten

Door het gebruik van de kruiden heeft deze salade een Marrokkaans-achtige smaak.

zonneschijn salade met zoete aardappel en snoeptomaten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
zonneschijn salade met zoete aardappel en snoeptomaten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Boen de zoete aardappel (met schil) schoon en kook deze gaar in een pan met kokend water. De bereidingstijd is afhankelijk van de grootte van de bataat. Meestal ongeveer 20 minuten.
  2. Vinaigrette
  3. Leg de dadels in een bakje met heet water en laat ze even wellen. Bewaar het water
  4. Schil de gember en de knoflook en maak deze fijn, hak de koriander
  5. Roer alle ingrediënten door elkaar heen. Voeg wat extra vocht toe van het water waarin de dadels hebben geweld. Breng op smaak met zout en peper. Zet het opzij.
  6. Zonneschijn salade
  7. Snijd de wortels in plakjes, de paprika in blokjes, snijd de snoeptomaten door en snipper de ui
  8. Hak de verse kruiden
  9. Laat de kikkererwten uitlekken
  10. Zijn de zoete aardappels al gaar? Haal ze dan uit het water, verwijder de schil en snijd ze in blokjes
  11. Roer alle ingrediënten door elkaar heen
  12. Voeg op het laatst de dressing toe
  13. Eet smakelijk!
  14. Bestrooi eventueel met pistachenoten. Het gebruik van regenboogwortels geeft een nog kleurrijker resultaat.
Notities

Recept door  https://eethetbeter.nl

Deel dit Recept

Geef een reactie