10 Soorten fruit die tekenen van ouderdom onderdrukken

10 Soorten fruit die tekenen van ouderdom onderdrukken

Met tijd geraakt de huid zijn elastisiteit kwijt. Wil jij graag je gezonde huid bewaren? We hebben een lijst opgesteld van 10 fruitsoorten die je zullen helpen om de tekenen van ouderdom te bestrijden en je huid er jong en gezond uit te laten zien.

Leer over 10 fruitsoorten die op natuurlijke wijze de tekenen van ouderdom helpen bestrijden.

1. Bessen

Bessen zullen je helpen om je huid gezond te houden, met hun hoog gehalte antioxidanten en vitamine C. Ze onderhouden het collageengehalte in je huid en daardoor houdt dit je huid egaal. Het eten van bessen helpt je niet alleen bij het tegengaan van de tekenen van ouderdom. Doordat ze lage vetgehaltes hebben, kunnen ze je ook helpen vet kwijt te raken.

2. Granaatappel

Granaatappels helpen je lichaam om je huid te vernieuwen , ze zorgen ook dat je vitamine B2 binnenkrijgt. Dit is essentieel voor de energieproductie en voor het gezond houden van je huid, nagels, haar en hoornvlies.

3. Avocado

Avocado’s bevatten enorm veel vitamine E en B-complex. Deze zijn beide vitaal voor een zachte, flexibele huid. Ze helpen ook om voedingsstoffen op te nemen. Als je avocado’s eet, ben je ook in staat om te profiteren van de voedingsstoffen in andere voeding.

4. Kiwi

Als je de tekenen van ouderdom wil tegengaan, moet je kiwi’s opnemen in je dieet. Deze fruitsoort voorziet je van een grote hoeveelheid antioxidanten die je zullen helpen om:

 • Je huid gezond te houden
 • Rimpels te voorkomen
 • De dikte en de stevigheid van je huid  te verbeteren
 • Collageen te produceren

5. Watermeloen

Watermeloen bestaat voor een groot deel uit water, wat zorgt voor een gehydrateerde, bevochtigde en verzorgde huid. Het eten van watermeloenhelpt voorkomen dat je huid verkleurt en dat er zich plekken vormen die worden geassocieerd met ouderdom.

6. Banaan

Bananen bevatten veel vitamine B6 en vitamine C, die je huid jong en elastisch te houden. De hoge hoeveelheden aan antioxidanten en magnesium in bananen beschermen je lichaam tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen die leiden tot voortijdige huidveroudering.

7. Appel en appelazijn

2 Voordelen die appels hebben voor je huid, springen er uit: ze ondersteunen hydratatie en het ontgiften van de huid. Ze helpen ook om je er jonger te laten uit zien, dankzij hun hoge gehalte vitamine E.

Appelazijn is een goede opties om rimpels weg te houden, omdat het helpt om de pH-waarden van je huid te balanceren.  Je kan een appel per dag eten of een theelepel appelazijn nemen gemengd met water om te genieten van deze voordelen.

8. Mango

Mango helpt om de tekenen van ouderdom uit te stellen terwijl het ook voorziet van heel wat vitamines en mineralen,die vitaal zijn voor je huidgezondheid.

 •  Bètacaroteen helpt je huid te vernieuwen en een natuurlijke glans te geven.
 • Hun hoge vitamine A-gehalte vermindert de zichtbaarheid van littekens en plekken op je huid.
 •  Mango’s helpen om mee-eters en puisten tegen te gaan.
 • De schil van de mango kan zorgen voor een vermindering van plekken die ontstaan door blootstelling aan de zon.

Om te genieten van de voordelen van mangoschil, is het enige wat je moet doen het laten drogen, vermalen tot een poeder en het mixen met Griekse yoghurt.Breng het masker aan en laat het 30 minuten zitten.

9. Papaja

Papaja kan wonderen doen dankzij de vitamine A, E, en C die het bevat.

 • Vitamine A helpt om dode cellen te verwijderen en breekt inactieve proteïnen af.
 • Vitamine E is essentieel vanwege de antioxiderende, vernieuwende en proactieve effecten, voornamelijk tegen de vrije radicalen die ouderdom veroorzaken.
 • Vitamine C is een krachtige antioxidant die de collageensynthese  verbetert , wat je huid beter laat absorberen.

10. Druiven

De voordelen van wijn kan je ook weervinden in druiven:

 • Druiven hebben anti-ouderdomskrachten dankzij hun antioxidanten en vitamine C. Ze beschermen je huid tegen de effecten van vrije radicalen en het verschijnen van rimpels en vlekken.
 • Ze  helpen om je huid te vernieuwen.

Het hebben van een gezonde huid hoeft niet moeilijk te zijn. Een goed dieet zal helpen om de eerste tekenen van ouderdom te bestrijden.

Geef een reactie