13 Tips om verspilling te voorkomen

13 Tips om verspilling te voorkomen

Er zijn verschillende manieren om voedselverspilling te voorkomen. In dit artikel geven we enkele tips mee.

voedselverspilling

De grootste uitdaging is het verminderen van het aantal producten dat wordt verspild en het verhogen van het aantal producten dat terechtkomt bij degenen die het nodig hebben. Dat is waarom het belangrijk is voor iedereen om middelen aan te nemen die thuis kunnen helpen. Hieronder geven we 13 geweldige ideeën om voedsel om langer houdbaar te houden.

Houd eieren langer vers

verse-eieren

Voordat je eieren in de koelkast of de berging zet, kun je een beetje olijfolie erover wrijven om ze drie tot vier weken vers te houden.

Red een te zoute soep

aardappelschil

Als je te veel zout in je soep hebt gedaan, maak je dan geen zorgen. Schil een aardappel, doe hem in de pan en wacht ongeveer10 minuten totdat hij al het zout heeft geabsorbeerd.

Het laatste beetje mayonaise gebruiken

lege-pot-mayo

Om alle mayonaise in de pot te gebruiken, kun je een paar eetlepels azijn of citroensap toevoegen om een dressing te maken voor de salade.

Houd bessen vers

bessen

Bessen vergaan snel als je ze niet meteen opeet. Om dit te voorkomen kun je ze afspoelen in een kom met water en appelazijn. Als ze niet meteen opeet, bewaar ze dan in een luchtdichte doos en zet ze in de vriezer.

Het bewaren van knoflook en ajuin

knoflook-en-ajuin

Papieren zakken met gaatjes zijn het beste om de smaak en versheid van uien en knoflook te bewaren.

Het vers houden van een avocado

avocado-en-ajuin

Om verspilling te voorkomen kan je een avocado ( of de helft)  in een doos bewaren met daarin ook een groot stuk ui , zo komt dezze minder snel bruin .

Selderij bewaren

selderij

Bewaar selderij in aluminiumfolie om hem wekenlang goed te houden. Doe ze natuurlijk wel altijd in de groentelade.

Verleng het leven van een banaan

banaan

Als je een beetje plastic om het uiteinde van een banaan wikkelt, zal hij drie of vier dagen langer goed blijven.

Hergebruik melk

melk

Zelfs als je melk al over de uiterste houdbaarheidsdatum is, kun je hem gebruiken om karnemelk, hüttenkäse of andere producten mee te maken.

Het bewaren van kruiden

kruiden-olijfolie

Verse kruiden bederven snel, maar je kunt ze zes maanden lang bewaren met deze simpele truc.Doe ze in een ijsblokjesvorm en vul de vakjes met olijfolie. Doe ze in de vriezer.

Het bewaren van aardappels en appels

aardappel-en-appel

Om je appels vers te houden, bewaar ze samen met je aardappels.

Haal alles uit de mango

mango

Als jij vaak een groot deel van de mango verspilt als je hem schilt met een mes, probeer dan om de mango in stukken te snijden en de pulp te verwijderen met een glas. Je kunt hetzelfde doen met kiwi’s, avocado’s en vergelijkbare vruchten.

Hergebruik gemalen koffie

gemalen-koffie

Gemalen koffie bevat essentiële voedingsstoffen die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld als kunstmest gebruiken voor planten die zure aarde nodig hebben. Het is ook heel goed voor de huid, dus je kunt het ook gebruiken om een peeling te maken.

 

Hoe onbelangrijk deze tips en trucs ook lijken, het zijn allemaal simpele manieren om verspilling te voorkomen. Het beste is om ze toch altijd toe te passen, want het bespaart ook geld. Begin er vandaag nog mee!

Bron : gezonderleven

Geef een reactie