5 tips om minder te zweten bij dit tropisch weertje!

5 tips om minder te zweten bij dit tropisch weertje!

5 tips om minder te zweten bij dit tropisch weertje!20160424_004444

Daar is de zon weer, goed nieuws! Maar dat betekent ook zweten. Dankzij deze 5 tips zweet jij minder bij deze tropische temperaturen.

1. DE JUISTE KLEDIJlinnengr

Niet zweten bij deze temperaturen is helaas geen optie. Maar je kunt wel vermijden dat je met okselvijvers rondloopt. Draag daarom luchtige, niet al te strakke kledij. Kies bovendien voor natuurlijke materialen. Denk aan katoen, linnen of zijde. Van deze stofjes krijg je het minder warm en transpireer je dus minder snel.

2. SCHEER JE OKSELShdr-manscaping-armpit-shaving

Uiteraard was je dagelijks je oksels, maar vergeet ook zeker je oksels niet te scheren. Want haartjes houden bacteriën vast. Door de haartjes zweet je sneller, de bacteriën kunnengeurtjes veroorzaken.

3. EET LICHT180314102316E34Image2-600x400

Kies zeker nu voor lichte maaltijden. Hoe zwaarder je maaltijd, hoe meer energie je lichaam nodig heeft om het te verteren, en daar krijg je het extra warm van. Vermijd ook te pikant eten, koffie, cola, alcohol, suiker en zout. Want ook van die voedingsstoffen kan je meer zweten. Drink wel voldoende water.water-drinken

4. ANTITRANSPIRANTimg61390

Een deodorant is goed om geurtjes te maskeren, maar wil je écht het zweten tegengaan? Dan kies je best voor een antitranspirant.

5. DOE GEEN TE ZWARE ACTIVITEITENzon_icons

Een beetje logisch, maar we vermelden het toch. Probeer te zware activiteiten te vermijden. Binnen kan airco soelaas bieden, maar buiten is het écht warm. Zoek regelmatig de schaduwop en drink voldoende. Ook je haardroger en stijltang laat je liever even voor wat het is. Vergeet trouwens zeker je huid niet te beschermen tegen de zon.

En dan nog dit /

Laat je zweet maar vloeien!

Warm weer kan best behaaglijk zijn, maar talloze mensen verdragen geen tropische temperaturen. In de eerste plaats omdat ze dan overmatig beginnen te zweten, wat lastig en zelfs gênant is voor jezelf en je omgeving. Nochtans is zweten natuurlijk én gezond. In feite zweet je de afvalstoffen uit je lichaam en wordt je bloedcirculatie bevorderd. De chemische samenstelling van zweet is anders bij het sporten, bij stress en bij hoge temperaturen. Zweet door stress stinkt het meest. En dat wordt geproduceerd door één van de twee types zweetklieren: de apocriene klieren. De geur is het resultaat van de aanwezige bacteriën -vooral op de hoofdhuid, de oksels en de liesstreek- die het zweet afbreken, eens het vrijkomt op je huid.

Bron feeling en eigen opzoekingen.

 

Geef een reactie