6 Simpele tips om je afweersysteem te versterken

6 Simpele tips om je afweersysteem te versterken

Sommige personen zijn erg vaak ziek, of het nu komt door weersveranderingen, stressvolle periodes, vakanties etc. Elke verandering kan je afweersysteem verzwakken en gezondheidsproblemen veroorzaken, die in sommige gevallen bijna altijd terugkomen.

immunedefense

Ontdek in dit artikel hoe je je immuunsysteem natuurlijk kan versterken.

Remedies voor je gezondheid

Over het algemeen delen we gezonde remedies voor specifieke ziektes of esthetische onderwerpen in onze artikelen, maar in dit artikel zullen we je een aantal tips geven voor je gezondheid in het algemeen. Je zou consistent moeten zijn met deze tips en ze verscheidene maanden moeten volgen, vooral als je weet dat je snel ziek wordt.

Drink water op een lege maag

water-drinken

 

Water is een erg simpele en goedkope remedie. Je hebt alleen wilskracht nodig om van alle eigenschappen te profiteren. Water reinigt en hydrateert je lichaam, maar we vergeten dit echter vaak snel. De beste tijd om water te drinken is op een lege maag, kort nadat je op bent gestaan, omdat je op deze manier de giftige stoffen van de vorige dag elimineert en je organen aan het werk zet. Probeer het eens. Je zal binnen een paar dagen al het verschil merken.

Olijfolie en citroen

lemon-olive-oil

Dit is een oude remedie die je lever en blaas verzorgt, twee essentiële organen voor je gezondheid. Meng een eetlepel extra vierge olijfolie met een eetlepel citroensap. Deze combinatie stimuleert je lever en als je het elke dag doet, zal het je helpen om potentiële galstenen te verwijderen.

Appelazijn en baking soda

apple-cider-baking-soda

Dit is een remedie die je zou moeten onthouden, omdat het heel veel voordelen heeft. Het is een geweldige reiniger en reguleert je gezondheid. Drink simpelweg een uur voor elke maaltijd een glas water met een eetlepel pure, organische appelazijn en een snufje baking soda.

Mondspoeling met olieoil

Een mondspoeling met olie is een remedie die focust op alle soorten problemen met je mond (gaatjes, gingivitis, zweren, slechte adem etc.), maar het speelt ook een rol voor je spijsverteringsstelsel. Het verwijdert giftige stoffen via het mondslijm.

Het is erg makkelijk. Je hebt alleen maar een kwalitatieve plantaardige olie (olijfolie, zonnebloemolie, sesamolie etc.) en 15 minuten nodig.  Doe in de morgen voordat je iets gegeten hebt een paar theelepels van je favoriete plantaardige olie in je mond en laat het een kwartier door je mond gaan (net als een mondspoeling). Spuug het daarna uit en spoel je mond met een beetje water.

Rauwe knoflook

rauwe-knoflook

Dit medicinale voedsel wordt al eeuwen geconsumeerd. Het is iets wat in je dieet zou moeten zitten als je uitstekende cardiovasculaire gezondheid wilt hebben.Het probleem met knoflook is echter de slechte adem die het veroorzaakt en in sommige gevallen wordt het niet goed verteerd. We raden aan om in deze gevallen het in de vorm van capsules of pillen te consumeren.

Eet iets bitter eer je gaat slapen

bitter

Je zou elke nacht aan je lever moeten denken, omdat het een orgaan is dat erg veel lijdt onder een slecht dieet, slechte gewoontes en negatieve of onderdrukte emoties. Dus we raden aan om niet te veel te eten en altijd een soort bitter voedsel of infusie toe te voegen, om het functioneren van je lever te verbeteren.

Je kan kiezen uit artisjokken, andijvie of grapefruit. Als je liever een infusie drinkt, dan zijn boldo, paardenbloem, artisjok, mariadistel of duivenkervel goede opties.

Dit simpele advies zal je helpen om beter te rusten in de nacht, je energie te herstellen en helpen om je lever te regenereren.

Geef een reactie