7 voordelen van walnoten

7 voordelen van walnoten

Walnoten zijn een van de meest voedzame noten en zijn erg gezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, natuurlijke sterolen, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Dit zijn meer dan genoeg voedingsstoffen om ze een van de meest gezonde en smakelijkste noten te maken.

Als je de volledige voordelen uit walnoten wilt halen, is een handje vol elke dag voldoende. Ze bevatten misschien veel calorieën, maar ze zijn het waard.

Hier geven we je de 7 voordelen van walnoten die je waarschijnlijk niet kent

Ze helpen kanker te voorkomen

Walnoten kunnen helpen om prostaat- en borstkanker te voorkomen.

In een onderzoek dat uitgevoerd is met ratten, werden vier hele walnoten gegeven gedurende 18 weken lang. De testratten hadden hierna kleinere tumoren die langzamer groeiden in vergelijking met ratten die dezelfde hoeveelheid andere voeding kregen.

Ze versterken de gezondheid van het hart

De walnoot is rijk aan aminozuren en arginine en daarom is het een perfect ingrediënt dat een plek hoort te krijgen in het dieet van iedereen die kampt met cardiovasculaire problemen. Het zorgt voor de gezondheid van je hart , meer dan menig ander voedingsmiddel

Ze zijn rijk aan antioxidanten

Walnoten bevatten grote hoeveelheden antioxidanten. Dankzij hun polyfenolen en lipoproteïne maakt het hen een geweldige noot. Voeg ze zeker toe aan je dieet. Ze zijn extreem voedzaam en doen geweldige dingen voor je lichaam.

Een geweldig voedingsmiddel voor je hersenen

Walnoten beschermen je zenuwen met hun vitamine E, foliumzuur, melatonine, omega 3, plantaardige vetzuur en antioxidanten.  Het eten van walnoten helpt de gevoeligheid voor oxidatieve stress te verminderen, iets dat gebeurt naar mate je ouder wordt.

Als je wilt dat je hersenen goed blijven werken gedurende een langere periode, is er niets beter dan een handvol walnoten per dag. Je zal het verschil merken en je hersenen ontvangen alle voedingsstoffen die zij nodig hebben om in perfecte gezondheid te blijven.

Het is de beste vriend voor mensen met diabetes type 2

 

Studies wijzen uit dat het eten van deze noot het beste is wat mensen kunnen doen wanneer zij lijden aan diabetes type 2.

Het vet in walnoten is gezond en reguleert het metabolisme. De walnoot helpt de insulinelevels te verlagen naar een beter niveau wanneer deze wordt gegeten op een lege maag, zonder andere voedingsmiddelen.

Als jij dit type diabetes hebt, is het aan te raden om een handvol walnoten toe te voegen aan je dagelijkse routine.

Ze helpen je rusten

Het lijkt misschien te goed om waar te zijn, maar iets zo simpel als het eten van een handvol walnoten helpt je beter te slapen.

Walnoten bevatten melatonine, een antioxidant die je helpt om in slaap te vallen en de gehele nacht door te slapen, zonder wakker te worden. Je zal een betere nachtrust krijgen en dit zal je lichaam veel sterker en gezonder maken, omdat het de rust krijgt die het nodig heeft en verdient.

Ze geven de plantaardige vetten die je nodig hebt

Je lichaam heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid vet nodig. Walnoten zijn rijk aan omega 6-vetzuren die veel voorkomen in vette vleessoorten. Deze voedingsstof helpt je lichaam te vernieuwen en zichzelf gezond te houden. Dus als je geen omega 6 van dierlijk vet wilt, kan je dit vervangen door walnoten.

Echter is het belangrijk om te onthouden dat ze rijk zijn aan calorieën. Het is het beste om een handvol van deze noten dagelijks te eten. Deze hoeveelheid is meer dan genoeg om alle voordelen die deze noten hebben binnen te krijgen, zonder te veel calorieën te eten.

 

Bron : Gezonderleven

Geef een reactie