9 Voedingsmiddelen die je niet in de vriezer mag bewaren

9 Voedingsmiddelen die je niet in de vriezer mag bewaren

ls je ervoor wil zorgen dat je de eigenschappen van voedsel niet kwijtraakt, moet je weten dat er voedingsmiddelen zijn die je nooit in de vriezer mag bewaren. Het is beter om ze in kleinere hoeveelheden te kopen en ze vers te eten.

frozen-food

Het op de juiste manier bewaren van voedsel is een van de beste manieren om geld te besparen en voedselverspilling te voorkomen. Hoewel het waar is dat je bijna alles in kunt vriezen, raken sommige voedingsmiddelen hun smaak of textuur kwijt nadat ze zijn blootgesteld aan de zeer lage temperatuur. Om dit te voorkomen, zullen we je negen voedingsmiddelen laten zien die je beter niet in de vriezer kunt bewaren.

Saladegroenten

Close-up of a bowl of salad

Om de verse smaak van de groenten langer te behouden, is het het beste om alleen maar de hoeveelheid te bereiden die je ook echt wil eten. Als er iets overblijft, moet je het echter niet in de vriezer doen. Dit zal ervoor zorgen dat de bladeren gaan verwelken en hun heerlijke smaak verliezen.

Melk

LOS ANGELES, CA-- OCTOBER 15, 2009-- A variety of "milks" and dairy substitutes are photographed in the L.A. Times studio, including, from left; rice milk, hemp milk, cow milk, soy milk, almond milk and goat milk, Oct. 15, 2009. (Jay L. Clendenin/Los Angeles Times)

Of je melk in de vriezer bewaart of niet hang af van waar je de melk voor wil gebruiken. Als je het wil drinken zoals je normaal zou doen, veroorzaakt het bewaren van melk in de vriezer ervoor dat er klontjes zullen ontstaan die je moet ontdooien.Als je plan is om het in te vriezen om toetjes, cake of andere soorten recepten te volgen, kun je het echter tot 24 uur invriezen.

Eieren met schaal

eieren-in-schaal

Zoals iedereen wel weet, wordt vloeistof solide in de vriezer en het heeft dan meer ruimte nodig omdat het de neiging heeft op te zwellen. Eieren zijn geen uitzondering en ze bevriezen kan leiden tot een ernstige fout. De vloeistof binnenin wordt hard en zet uit en daardoor breekt de schaal. In het ergste geval kunnen ze ontploffen en een zeer onprettige geur in de vriezer achterlaten.

Zure room

zure-room

Zure room verliest zijn smaak en textuur als je het bewaart in de vriezer. Het resultaat is onplezierig en soms kun je het niet meer gebruiken in andere recepten.Het is het beste om de houdbaarheidsdatum in de gaten te houden en het zo snel mogelijk te consumeren.

Yoghurt

yoghurt

Gewone of Griekse yoghurt verandert van textuur als je het een paar dagen in vriezer bewaart. Hoewel sommige soorten het wel kunnen hebben, verliezen velen hun eigenschappen.

Kaas

kaas

Kaas is een ander zuivelproduct dat makkelijk verandert als je het in de vriezer bewaart. Het kan taai worden, breekbaar worden of zelfs een zanderige textuur aannemen en de zachtheid verliezen. Als je het ontdooit, merk je dat het lastiger is om aan je recepten toe te voegen en dan zal je de heerlijke smaak niet ervaren die kaas heeft als hij vers is.

Geklopt eiwit

eiwit

Heb je soms wat geklopt eiwit over? Als je het in de vriezer wil bewaren, is alles wat er zal gebeuren dat je de plakkerige textuur en andere eigenschappen schade aandoet. Als je het ontdooit, zal het een smerige geur krijgen die ieder recept zal bederven waar je het in verwerkt.

Aardappelen

rauwe-patat

Aardappelen bevatten veel water, dat kristalliseert als je ze in de vriezer bewaart. Als je besluit om ze te gebruiken, worden ze zacht en verandert hun smaak.Als je ze toch in wil vriezen, kun je ze het beste eerst koken. De beste manier om aardappels in perfecte conditie te houden door ze op een donkere, koele en vooral droge plek te bewaren.

Koffie

coffee

Als het ontdooid is, zul je zien dat de koffie zijn fijne geur kwijt is. Daarbij kan de kou ook de belangrijke voedingsrijke eigenschappen bederven.

 

Bron : Gezondleven

Geef een reactie