Appelazijn als wondermiddel voor uw spijsvertering en zoveel meer!

Appelazijn als wondermiddel voor uw spijsvertering en zoveel meer!

Appelazijn als wondermiddel voor uw spijsvertering, maar Oooo,  zoveel meer!

Afvallen met appelazijn of appels werkt echt. Gebruik van appelazijn is een prima kuur die goed is voor uw gezondheid. Het bevat talrijke minerale stoffen. Let wel, appelazijn en niet het gewone wijnazijn. Het bevordert de spijsvertering en geneest van alles. Voor sommigen een wondermiddel, voor anderen een handig hulpmiddel.

Appelazijn voor een platte buik

Als ik zeg dat fruit en dus ook appels zeer gezond zijn, kijkt u niet verbaasd op. Appels bevatten gemiddeld rond de zestig calorieën, vezels, vitamine C en antioxidanten. De appel is een hele gezonde snack voor tussendoor. Als ik zeg dat goede biologische appelazijn heel gezond en lekker is, fronst u misschien uw wenkbrauwen. Maar u bent deze opmerking ongetwijfeld eerder tegengekomen, bijvoorbeeld wanneer u wilde afslanken en de tip kreeg om appelazijn te gebruiken. Het mooie van appelazijn is dat het voor veel meer goed is dan afslanken alleen. Appelazijn hoort eigenlijk in elk huishouden thuis. Het is zeer goed te gebruiken in vele salades, verbetert de spijsvertering, en nog veel meer.

Evenwicht in ons lichaam

Zoals met bijna alles is een goed evenwicht essentieel. Helaas is dit evenwicht er vaak onvoldoende en moeten we ons lichaam dus een handje helpen. Wat bijvoorbeeld in evenwicht moet zijn in ons lichaam is de verhouding zuur en niet zuur. Dagelijks wat appelazijn met wat honing vermengd in water of limonade draagt bij aan een goed evenwicht. Doe een paar lepels in je zelfgemaakte water met een smaakje (fruit), een heerlijke dorstlesser bovendien! Appelazijn ontgift ook je lichaam en kan in het begin wat laxerend zijn.

Afvallen met appelazijn

Het azijnzuur in de appelazijn bevordert de spijsvertering. Niet voor niets is appelazijn in vele afslankproducten, capsules en tabletten verwerkt. Het versnelt de stofwisseling, terwijl uw hongergevoel afneemt. Appelazijn heeft ook een urine afdrijvende werking en werkt bovendien om te ontslakken. Het vermindert de opname van voedingsvetten en bevordert de afbraak van vetten en koolhydraten in het lichaam. Het vetweefsel krimpt hierdoor en de overtollige vetophoping vermindert. Appelazijn is een 100% natuurlijk product.

Een wondermiddel

Iedereen, die wel eens een dieet volgt, weet dat er geen wondermiddelen zijn. Vaak hebben we te doen met een hype, die na verloop van tijd weer voorbij gaat. Nu is het het dit of straks dat dieet, straks weer wat anders. Zo ook biedt appelazijn hulp, maar is het geen wondermiddel. Belangrijk is dat u ook gezond eet en leeft. Appelazijn helpt u daarbij, maar als u volledig inactief blijft, zal het effect minder groot zijn. Dus gezond gevarieerd eten, en bewegen blijft de boodschap!

Dieet en commercie

Ook de commercie heeft de gunstige effecten van appelazijn ontdekt. Als u zelf in de winkel goede appelazijn koopt, kunt u het zelf uitproberen. Bekijk zo hoe u het gebruik het prettigst vindt. In salades, een drankje, verdund met water of zelfs puur. Probeert u het eens. Baat het niet dan schaadt het niet.

Appelazijn tegen kalknagels, maar zoveel meer!

Ik zou appelazijn liever zeer veelzijdig noemen. U kunt het namelijk voor nog veel meer kwaaltjes gebruiken. Ik noem er een paar, die regelmatig worden genoemd:

 • Appelazijn geneest kalknagels.
 • Appelazijn bestrijdt voetschimmel. Neem er een voetbad mee.
 • Appelazijn is goed tegen acne. Gebruik het als huidlotion tegen acne. Het helpt ook bij zonverbrand, eczeem, kwallen en een insectenbeet. Dep het gezicht met verdund appelazijn en zie het resultaat.
 • Appelazijn helpt tegen aambeien. Doop een wattenbolletje in onverdunde appelazijn en dep daarmee op de aambeien. Omdat dat kan prikken, kunt u ook kiezen voor met water verdunde appelazijn.
 • Appelazijn verzacht keelpijn.
 • Appelazijn geeft extra energie door de zuurgraad.
 • Appelazijn reguleert de bloeddruk. Een te hoge bloeddruk gaat omlaag en een te lage bloeddruk omhoog.
 • Appelazijn verdrijft vermoeidheid, omdat het appelzuur extra energie geeft.
 • Appelazijn beschermt tegen osteoporose.
 • Appelazijn voorkomt roos.
 • Appelazijn verlicht diarree.
 • Een lever- galblaasflush met de hulp van appelazijn verlicht en verzacht galstenen in de lever en in de galblaas.
 • U krijgt er mooiere nagels door.
 • Appelazijn geeft u extra energie.
 • Appelazijn heeft een antiseptische werking. De antiseptische effecten van appelazijn merkt u al na enkele dagen.
 • Hoeveel appelazijn dan
  Verdun de appelazijn bijvoorbeeld met appelsap of water en neem tot 2 à 3 theelepels appelazijn per keer. Doe dit maximaal 3 keer per dag. U zult bij een kuur van een maand eenvoudig maximaal 6 kilo afvallen. Meer kan ook in combinatie met voldoende bewegen en gezond en niet te vet eten. Appelazijn is te koop bij de drogist, apotheek en in allerlei warenhuizen. Maar u kunt appelazijn ook eenvoudig online kopen.
 • Al met al toch een veelzijdig wondermiddel.

bron mens & gezondheidinfo

Geef een reactie