De 8 ingrediënten die je altijd in je diepvriezer zou moeten hebben

De 8 ingrediënten die je altijd in je diepvriezer zou moeten hebben

De 8 ingrediënten die je altijd in je diepvriezer zou moeten hebben,

We hebben het allemaal druk druk druk. Werken, wassen, koken, poetsen en eventueel nog een paar kinderen erbij… niet verwonderlijk dat het al eens kan gebeuren dat we ondanks die minutieuze planning toch niet in de winkel geraken. Met deze ingrediënten in je koelkast heb je altijd een plan B en maak je in een mum van tijd een lekkere en gezonde maaltijd klaar.

Diepvries scampi

Met lekkere schaaldieren in de diepvries til je iedere maaltijd in een wip van doorsnee naar culinair hoogstandje. Een zakje bevroren garnalen of scampi zijn ideaal om een salade of pasta snel iets extra te geven. En je kan ze makkelijk enkele maanden bewaren.

Spek

Niet dat er veel huishoudens zijn waar er een stukje spek zal overschieten na de maaltijd, maar koop eens een extra pakje om in de diepvries te bewaren. Hesp vries je makkelijk in, en het voorziet iedere maaltijd van een smaakbom. Rol de schelletjes apart op en bewaar ze in een ziploc zakjes.

Boter

Een noodvoorraad boter heeft nog ooit iemand kwaad gedaan. Vries het helemaal in, of voeg kruiden en specerijen toe voor extra smaak. Ideaal voor een sausje te maken!

Fruit

Met fruit kan je nooit verkeerd gaan. Perfect als tussendoortje, maar ook als smoothie of in een frisse salade of kommetje yoghurt. Snij het fruit in stukjes en maak een assortiment met verschillende ziplock zakjes.

Brood

Gedaan met harde korsten en oud brood. Vries enkele sneetjes, sandwiches of bagels in en je hebt altijd een verse boterham op je bord. Wanneer je merkt dat je een brood vergeten bent, laat je het gewoon ontdooien op kamertemperatuur en zet je het vervolgens even in de oven.

Groenten

Wanneer je seizoensgroentjes koopt, haal je die het best knapperig en vers in huis, maar alle andere soorten groenten kan je ook gewoon invriezen. Zo heb je altijd tomaten en paprika’s bij de hand voor een lekkere saus of salade.

Gehakt

Vries gehakt in in kleine zakjes, zo heb je altijd wat bij de hand voor een snelle chilisaus, last-minute pasta bolognese of spontane pita avond.

Kruiden

De kans is groot dat je niet iedere week verse rosemarijn, salie, basilicum en tijm in huis hebt. De volgende keer dat je een plantje koopt, knip je enkele takjes af, doe ze in een ijsblokjesmal en overgiet met olijfolie. Zet ze even in de diepvries tot ze bevroren zijn, en bewaar de blokjes dan in ziploc zakjes. Makkelijk én handig! Voor bij je soep ls bouillonblokje zonder toevoegingen allerhande of voor smaak makertje bij je sausjes!

Bron goed gevoel en eigen research

Geef een reactie