EDELGISTVLOKKEN (kaas zonder kaas)

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

EDELGISTVLOKKEN, das een kaassmaak maar dan zonder kaas!img_4752-1024x683

ben op onderzoek uitgegaan, De edelgistvlok wordt gemaakt van Saccharomyces Cerevisiae, dit is een eencellig organisme. Hier wordt in dit geval een eencellige schimmel mee bedoeld (i know dit klinkt erg onsmakelijk). Toch heb je deze al vaker gegeten en gedronken want deze schimmel wordt ook gebruikt als bier-, wijn- en broodgist, dit maakt het dan meteen wat minder spannend! Het verschil is dat de edelgist wordt gekweekt, geoogst, gewassen en uiteindelijk gedroogd om het te ‘deactiveren’ . Edelgist is dus een gedroogde inactieve gist. De voedingswaarde is  Cal 21, Vet 0,3g , Koolhy 1,7g, en Eiwit
2,5g, dus dit kan je perfect mengen in je saus en eten bij vis of vlees!f0cb4ece-295d-4274-b2f9-d7e6bbebcf6b

DE SMAAK VAN EDELGISTVLOKKEN

Edelgistvlokken zijn kleine vlokjes met een hartige, kaasachtige smaak. Van alle vegan producten komt edelgist het dichtst in de buurt van (parmezaanse) kaas. Je zal even moeten wennen en de structuur is natuurlijk niet hetzelfde maar toch is het erg lekker. We kunnen  de vlokken gebruiken in bijna elke saus, hummus,  ook strooien over salades. Als saus voor je witlofgratin ( dus zonder kaas)img_0504

EDELGISTVLOKKEN ZIJN ENORM GEZOND

Edelgist bevat van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur en aan sommige vlokken wordt ook nog eens B12 toegevoegd. Deze vitaminen samen zijn goed voor  je metabolisme, werking van het zenuwstelsel en voor vermindering van vermoeidheid. Verder draagt het bij aan glanzend haar, sterke nagels en mooie huid. Omdat edelgist een inactieve gist is, kunnen mensen die een Candida-vrij dieet aanhouden, dit ook prima eten.edelgist02

HOE GEBRUIK JE EDELGISTVLOKKEN

Edelgistvlokken kan je zowel warme als koude gerechten gebruiken. Warm kan je het mixen door je vegan carbonara saus of door je scrambled egg maar ook een vegan bechamel saus is zo gemaakt! Toch wordt er aangeraden de vlokken niet teveel te verhitten. Hiermee zouden de vitamines verloren kunnen gaan. Gelukkig heb je ook flink wat koude gerechten waarin je ze makkelijk kan gebruiken! Denk  hummus, gratin ovenschotel  of als topping voor je salade,rosti3

Edelgistvlokken kan je bij elke biowinkel kopen. Ik heb ze zelf van het merk Natufood, ze kosten €3,49 en het is een grote pot waar je zeker vier maanden mee doet.593a71cd-f6e7-4c98-9d21-5a51e5d7dd86

bron opzoekingen internet overal

Geef een reactie