Een platte buik met gember, komkommer en muntlimonade

Een platte buik met gember, komkommer en muntlimonade

Een strakke, platte buik willen we graag allemaal!

Met enkele simpele tips heb je snel een plat en gezonde buik en niet meer dat vervelende opgeblazen gevoel. Hieronder verklappen we het recept van een eenvoudig gember, komkommer en muntdrankje dat gegarandeerd snel resultaat zal leveren!

Citroen, munt, gember en komkommer voor een plat buikje

Iedereen droomt wel eens van een mooie strakke, platte buik. Maar helaas merken we regelmatig op dat we makkelijk buikspieren verliezen, vet verzamelen rond het middel en een bol buikje in de spiegel kunnen zien. Het opslaan van reserve vetweefsel in de buikstreek is een vrij normaal verschijnsel en hardnekkig te verslaan, zelfs na het correct trainen met buikspieroefeningen.

Vaak kan je ook merken dat je gladde, platte buik in de ochtend gedurende de dag langzaamaan uitdijt en ronder en slapper wordt naar de middag en avond toe en vervolgens nog boller staat na de maaltijd. Het recept van deze lekkere limonade is niet alleen goed voor het verminderen van een opgeblazen gevoel , maar vermindert ook je buikomvang en zal tegelijkertijd zorgen voor het kwijtraken van overgewicht in het algemeen. Waarom is dit zo en wat zijn de effecten van de ingrediënten uit deze eenvoudige limonade?

1. Citroen

Deze zure vrucht bevat ascorbinezuur, dat erom bekend staat de spijsvertering te bevorderen door het voedsel makkelijker af te breken, zodat gezonde voedingsstoffen eenvoudiger door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Citroen is daardoor hét middel bij uitstek om het metabolisme te stimuleren, geeft bovendien een snel verzadigd gevoel en voorkomt ophoping van gas in het spijsverteringsstelsel. Deze heerlijke, frisse vrucht mag dus in geen enkel dieet om gewicht te verliezen ontbreken.

2. Gember

Gember bezit bekende ontstekingsremmende eigenschappen en de belangrijkste bouwstof, gingerol, maakt gember een zeer krachtige antioxidant. Gingerol stimuleert bovendien de werking van de ingewanden en maag, vermindert de ophoping van vet en verhindert gasophoping. In combinatie met de andere ingrediënten uit deze limonade, wordt het een echt wonderdrankje voor een mooie, platte buik.

3. Munt

Munt kalmeert het spijsverteringskanaal en stimuleert vlotte darmbewegingen.  Het ondersteunt de natuurlijke doorstroming in het lichaam, werkt preventief tegen maagzuur en gasophoping, is ontstekingsremmend en helpt uitstekend tegen misselijkheid.

4. Komkommer

Licht verteerbaar, fris en eveneens een uitstekende ontstekingsremmer. Komkommer wordt vaak gebruikt in gezichtsmaskers en is bekend als middeltje tegen donkere kringen onder de ogen. Maar wist je ook dat het uitstekende vochtafdrijvende eigenschappen bezit en als natuurlijke remedie gebruikt wordt tegen blaas- en nierontsteking? Dus komkommer is ook een goede bondgenoot in de strijd tegen dat opgeblazen en uitpuilende buikje.

Lekkere gember, komkommer en muntlimonade

Wat heb je nodig voor dit heerlijke drankje?

  • 2 liter water
  • 1 citroen, bij voorkeur biologisch
  • 1 middelgrote komkommer
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 10 muntblaadjes

Bereidingswijze

  • Deze limonade is heel makkelijk klaar te maken. Begin met de muntinfusie door de muntblaadjes te koken in een kop water. Laat het vijf minuten doorkoken en zet het opzij.
  • Vervolgens citroensap bereiden door de citroen uit te persen. Snijd enkele langwerpige reepjes citroenschil als decoratie van de limonade.
  • Schil en pureer de komkommer. Meng vervolgens de gepureerde komkommer door het citroensap en de muntinfusie.
  • Mix dit mengsel door de anderhalve liter water en voeg dan de twee eetlepels gemalen gember, de citroenzeste en indien gewenst nog een aantal muntblaadjes toe. In de ijskast plaatsen en bij voorkeur goed gekoeld drinken.

Hoe drink je best deze gember, munt en komkommerlimonade?

Dit eenvoudig recept geeft 2 liter limonade, die je gedurende de dag als een ondersteunende dieettonic kunt gebruiken. Drink bij voorkeur na het ontbijt, lunch en diner gedurende een volledige dag.

Deze limonade is heerlijk fris en zal je gecombineerd met een gezond dieet, dat laag is in vetgehalte snel terug een strakke, platte buik bezorgen. Probeer het uit en ontdek zelf een snel en mooi resultaat!

 

Bron : Gezond leven

2 reacties

Geef een reactie