Groentechips in de oven

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Groentechips recept , van 4 groentes, mag je eten zonder schuldgevoel!Groentechips-uitgelicht

Wat je zelf maakt, is gezond en puur en er zitten geen smaakmakers en toevoegingen in , dus komaan die zak chips is verleden tijd, want net die is echt ongezond! En deze groentechips kan je eten als snack of tussendoortje zonder je schuldig te voelen!

Ingrediënten groentechips:

  • 1 zoete aardappel
  • 1 biet
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • Olijfolie
  • Zeezoutgroentechips-oven

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de groentes goed en schil de biet en de winterpeen (met een dunschiller).
  3. Snijd vervolgens alle groentes in zo dun mogelijke plakjes. Doe dit met een scherp mesje, met een mandoline, een kaasschaaf of een dunschiller. Hoe dunner hoe beter!
  4. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Niet te veel, anders worden de chips niet knapperig. Vermoedelijk passen niet alle plakjes in één keer in de oven. Herhaal dit proces dus totdat alle plakjes opgebakken zijn tot chips.
  5. Strooi er ook nog wat grof zeezout over.
  6. Zet de bakplaat zo’n 10 minuten in de oven. Maar houd alsnog goed in de gaten hoe snel het gaat. Zijn de plakjes wat dikker, dan kan het best iets langer duren. Elke oven is anders. Kijk daarom elke paar minuten hoe het gaat. Zijn ze lekker crispy, dan zijn de groentechips klaar!     Enjoy!
  7. Je kan het proberen met andere groentjes ook,  zoals Courgette, Komkommer ….groentechips-1

Geef een reactie