Je metabolisme versnellen en gemakkelijk gewicht verliezen.

Je metabolisme versnellen en gemakkelijk gewicht verliezen.

Het metabolisme is een reeks van chemische reacties die de voedingsmiddelen die we eten omzet in energie, wat een soort brandstof is voor het goed functioneren van de cellen en organen in je lichaam.Personen die niet veel eten, een zittende levensstijl hebben, ongezonde voedingsmiddelen eten of lijden aan gezondheidsproblemen zoals schildklierproblemen, hebben vaak een langzamer metabolisme. Het goede nieuws is, door het vervangen van dagelijkse gewoontes , en het volgen van een aantal aanbevelingen je je metabolisme kan activeren en de kilo’s kan verliezen.

Gewicht verliezen met gezonde eetgewoontes

gezonde eetgewoontes

De meeste personen komen aan door een langzaam metabolisme vanwege slechte eetgewoontes. Het klopt dat voedingsmiddelen rijk aan vet en suiker ervoor zorgen dat we snel aankomen, maar er zijn ook eetgewoontes die ons gewicht en het functioneren van het metabolisme beïnvloeden.

Als je je metabolisme wilt versnellen, dan zou je ten eerste moeten begrijpen dat het eten van het ontbijt een belangrijke rol speelt bij het functioneren daarvan. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd omdat ons metabolisme hierdoor geactiveerd wordt en ervoor zorgt dat het gedurende dag goed blijft functioneren.

Het belang van een goed ontbijt

healty breakfast

Het nuttigen van een goed ontbijt is één van de beste gewoontes als je je metabolisme wilt versnellen en gewicht wilt verliezen. Wanneer je je ontbijt eet, activeer je je metabolisme, begin je vroeg op de dag met het verbranden van calorieën en het geeft je een vol gevoel, wat voorkomt dat je vlagen van onrust gedurende de dag hebt. Het is heel belangrijk dat je je ontbijt niet later dan een uur na je opgestaan bent zou consumeren,  omdat het later vaak deze metabolismeversnellende effecten verliest.

Een goed ontbijt bevat een proteïne zoals een ei, antioxidanten die je in voedingsmiddelen zoals fruit kan vinden en grote hoeveelheden vezels, die je in voedingsmiddelen zoals volkoren granen, fruit, groenten etc. kan vinden.

Eet meerdere keren per dag

6-meals-pic-300x276

Wat nog belangrijk is om je metabolisme te versnellen met behulp van je dieet door gezond te eten is minsten vijf , liefst zes keer per dag te eten. Het is bewezen dat dit het metabolisme versnelt, aangezien je lichaam een verdedigingsmechanisme activeert als je niet genoeg eet. Op deze manier probeert het lichaam grotere hoeveelheden calorieën op te slaan door het gebrek aan voedsel. Goede en kleine porties gedurende de dag eten zorgt ervoor dat je metabolisme constant werkt en de voedingsstoffen die je binnenkrijgt verwerkt.

Regelmatig bewegen

regelmatig bewegen

Een goed bewegingsschema is heel belangrijk om gezond te blijven , je metabolisme te versnellen en gewicht te verliezen. Als je metabolisme versnellen je doel is, dan is het belangrijk om cardiovasculaire oefeningen en weerstandoefeningen te combineren, zoals gewichten heffen met de apparaten in een sportschool. Onderzoeken hebben laten zien dat tenminste 40 minuten besteden aan een dagelijks bewegingsschema zeer belangrijk is als je je metabolisme wilt versnellen.

Drink meer water

veel water drinken

Gehydrateerd blijven is nog een ander belangrijk onderdeel om je metabolisme te versnellen. Veel water drinken is perfect voor het schoonmaken van je lichaam en om giftige stoffen te elimineren. Dit voorkomt dat vet ophoopt. Volgens onderzoeken kan het drinken van water je metabolisme tot een uur daarna met 30% versnellen, waardoor je 24 calorieën verbrandt.

Eet gekruid voedsel

spicy food

Gekruid voedsel genereert simpelweg meer energie door het verhittende effect , wat het vetverbrandingsproces versnelt tijdens de spijsvertering. Dus probeer regelmatig gekruid voedsel aan je dieet toe te voegen, zoals curry, cayennepeper, zwarte peper, komijn, kurkuma en andere kruiden.

 

Bron Gezonder leven

Geef een reactie