Kokosolie gebruiken als een natuurlijk verzorgingsproduct

Kokosolie gebruiken als een natuurlijk verzorgingsproduct

Ben je op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten zonder chemicaliën? Wat veel mensen niet weten is dat kokosolie één van de beste  en natuurlijke beauty-ingrediënt is.  Ideaal als huidbescherming en voor het verbeteren van de gezondheid van je huid.

Kokosolie bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, vitaminen en mineralen die de huid nodig heeft én het is goed voor je haar. In dit artikel ontdek je hoe en waarom je kokosolie zou moeten gebruiken als natuurlijk verzorgingsproduct.

Je huid hydrateren met kokosolie

Wanneer je na het douchen kokosolie aanbrengt, geeft het je een soepele en stralende huid. Bovendien is het zeer effectief voor het verminderen van littekens en striae en  is het uitermate geschikt om huidveroudering tegen te gaan. 

Tegelijkertijd voed je je huid met etherische oliën; dit helpt de huid om gezond en gehydrateerd te blijven. Maak je geen zorgen als de olie vet aanvoelt. Na het aanbrengen wordt de kokosolie snel door je huid geabsorbeerd.

Natuurlijke bondgenoot voor je poriën

Op het eerste gezicht zou je het misschien niet verwachten, maar kokosolie vermindert een vette huid. Ook is het zeer effectief als verzorging voor de droge huid en reinigt het je poriën. Het beste is om een beetje olie rond je ogen en op je gezicht aan te brengen.

Het desinfecteert je mond

Kokosolie is ook prima geschikt als ontsmettingsmiddel. Om mogelijke ziektekiemen uit je mond te verwijderen, neem je voor het ontbijt twee eetlepels kokosolie in.

Gebruik de olie als een mondspoeling gedurende 10 tot 20 seconden, spuug de olie uit en poets vervolgens je tanden zoals je dat normaal doet.

De perfecte behandeling voor je haar

Kokosolie is in staat om je haar succesvol te hydrateren.  Kokosolie heeft de eigenschap om het verlies van eiwit in je haar te verminderen, zelfs in zeer beschadigd haar.  Zoals je weet is haar hoofdzakelijk samengesteld uit eiwitten. Omdat kokosolie de benodigde hoeveelheid eiwitten bevat, is het een van de beste en natuurlijke middelen voor gezond haar. Je zult dan ook een significant verschil ervaren na het gebruik van kokosolie.

Ingrediënten

½ eetlepel kokosolie

Toepassing

Breng de kokosolie gelijkmatig aan vanaf de wortels tot aan de uiteinden van je haar. Laat het ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken en spoel je haar daarna goed uit. Was vervolgens je haar zoals je dit altijd doet en je bent klaar om te gaan. Dat is alles!

Het bestrijdt schimmelnagels

 

Kokosolie is een van de meest effectieve en natuurlijke remedies ter bestrijding vanschimmelnagels. Dit komt omdat de olie direct werkt in het membraan van de schimmel.

Doordat de vetzuren het membraam binnendringen, verstoren ze de functie van de schimmel zodanig dat je nagel niet loslaat. Hier lees je wat je kunt doen om dit lelijke en ongemakkelijke probleem te voorkomen:

  • Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op de aangetaste nagel.
  • Laat het absorberen en goed drogen.
  • Indien je meer dan één nagel behandelt, was je handen dan goed voor je verder gaat met de volgende nagel of gebruik handschoenen.
  • Herhaal dit twee of drie keer per dag en je zult het verschil merken.

 

Bron : Gezonderleven

 

Geef een reactie