Kom binnen een nacht van koortslip af

Kom binnen een nacht van koortslip af

Koortslip wordt veroorzaakt door het herpes-simplexvirus, een virus dat zeer besmettelijk is en makkelijk kan worden verspreid.  Het veroorzaakt kleine en pijnlijke blaasjes, die koortsblaasjes of koortslip worden genoemd

 

Wat is de oorzaak van koortslip?

Het wordt veroorzaakt door het Humaan herpesvirus 1, een virus dat de meesten voor hun twintigste oplopen. Zodra iemand eenmaal last heeft gehad van dit virus, blijft het voor altijd in slapende vorm aanwezig in zijn zenuwweefsels en kan het op elk moment weer aangewakkerd worden en deze vervelende blaasjes veroorzaken.

In sommige gevallen wordt koortslip echter ook veroorzaakt door het Humaan herpesvirus 2, dezelfde vorm die herpes genitalis veroorzaakt. In deze gevallen raakt iemand besmet door iemand oraal te bevredigen wanneer hij last heeft van genitale herpes.

Een koortslip is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk overgedragen worden. Daarom is het belangrijk om direct contact met iemand die last heeft van koortslip te vermijden, alsook om voorwerpen die het virus over zouden kunnen brengen, zoals handdoeken, bestek, make-up en dergelijke, liever niet te gebruiken. Voor kleine kinderen jonger dan een jaar kan een besmetting van een koortslip besmettelijk zijn dus vermijd contact en ontsmet zoveel mogelijk je handen in het bijzijn van babies. Ook kussen is dan uit den boze.

Hoe kun je binnen een nacht van je koortslip afkomen?

Het is heel goed mogelijk om binnen een nacht van die vervelende blaasjes af te komen. Het geheime ingrediënt is knoflook, een ingrediënt dat natuurlijke antibiotische eigenschappen heeft die virussen, bacteriën en schimmels tegen kunnen gaan.

Knoflook bevat nitraten, natrium, kalium, selenium, calcium, magnesium, silicium, waterstofsulfide, fosforzuur, vitamine C, D en B, fytosterolen en etherische oliën. Meerdere studies tonen zelfs aan dat knoflook beter werkt dan verschillende medicijnen en bovendien veroorzaakt het geen ongewenste bijwerkingen.

Middeltje om koortslip binnen een nacht te verhelpen

 

Snijd of rasp een knoflookteen fijn en breng deze vervolgens direct aan op je koortslip. Als het blaasje erg groot is, pas de behandeling dan meerdere keren toe, steeds met een verse knoflookteen. Laat de knoflook ongeveer tien minuten op het blaasje zitten en spoel het dan af met warm water. Deze behandeling kan jeuk of een brandend gevoel veroorzaken. Deze symptomen verdwijnen echter weer na een paar seconden. Als het blaasje na een paar uur nog niet helemaal verdwenen is, dan kun je de behandeling later op de dag of in de avond nog een keer toepassen.

og een optie is om een pasta te maken van de knoflook en deze pasta vervolgens aan te brengen op het koortsblaasje en er dan een pleister overheen te plakken. De volgende ochtend spoel je de knoflook af en zul je zien dat het blaasje bijna volledig is uitgedroogd.

Nieuwe blaasjes voorkomen

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat koortslip gemakkelijk op anderen kan worden overgebracht door persoonlijke voorwerpen te delen. Wanneer je koortsblaasje genezen is, is het dan ook belangrijk om je tandenborstel, lippenstift, lippenbalsem, handdoeken etc. goed schoon te maken. De kans is namelijk groot dat deze voorwerpen besmet zijn geraakt met het Humaan herpesvirus, waardoor ze weer een nieuwe infectie kunnen veroorzaken.

Ook is het van belang om altijd een lippenbalsem te gebruiken die je lippen tegelijkertijd beschermt tegen de zon, om het ontstaan van nieuwe blaasjes te voorkomen. Probeer je lippen niet bloot te stellen aan direct zonlicht, aangezien dit ervoor kan zorgen dat je koortslip terugkomt.

 

Bron : Gezonderleven

2 reacties

  1. Het is niet het blaasje die zo ambetant is. Vooral het letsel weg krijgen. ‘S nachts korstje en ’s morgens scheurt het telkens weer open. Wat kan je daar aan doen?

    1. Author

      door de look zal je blaasje ’s morgens volledig uitgedroogd zijn , om dan nog tegen te houden dat het zou scheuren kan je er wat lipbalsem opdoen om je huid errond soepel te houden 🙂

Geef een reactie