Natuurlijke siroop om griep tegen te gaan

Natuurlijke siroop om griep tegen te gaan

De ingrediënten in deze natuurlijke siroop hebben pijnstillende, antibiotische en slijmoplossende eigenschappen die kunnen helpen om de symptomen van griep te verzachten. Tegelijkertijd kan de combinatie van vitamines helpen om je lichaam sterker te maken.

ginger-lemon-honey

Griep , verkoudheid of hoest zijn aandoeningen die in verschillende seizoenen je ademhaling flink kunnen aantasten. Vooral tijdens de wintermaanden.

Ze kunnen erg vervelend zijn voor de persoon die er last van heeft , ze veroorzaken voornamelijk een verstopte neus ,zere keel en je hebt moeite om goed adem te halen.

Wanneer je immuunsysteem verzwakt is en je wordt bloot gesteld aan allerlei virussen en bacteriën , heb je grote kans om deze aandoeningen op te lopen. Er bestaan wel tientallen manieren om deze aandoeningen aan te pakken maar in dit artikel geven we je een natuurlijke en gezonde manier weer om dit onder controle te houden. Deze siroop van gember en citroen heeft antivirale eigenschappen die je immuunsysteem bevorderen.

 

Natuurlijke siroop van gember en citroen om griep tegen te gaan

Deze natuurlijke siroop is een geweldig huismiddel om ademhalingsproblemen aan te pakken. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om op verschillende manieren verlichting te bieden. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en hebben geen negatieve gevolgen voor de gezondheid.

We bespreken eers elk ingrediënt apart zo begrijpen we beter waarom deze combinatie zo’n effectief alternatief is .

 

Voordelen van gember

ginger

Gemberwortel wordt geprezen om zijn ontstekingsremmende, slijmoplossende en pijnstillende werking. Hij behandelt niet alleen uitstekend ontstekingen maar er is ook aangetoond dat gember erg behulpzaam kan zijn om long – en ademhalingsproblemen tegen te gaan zoals oa griep , verkoudheid of bronchitis.

Gember bevat kalium, niacine, fosfor en vitamine C die het immuunsysteem sterker maken.

Voordelen van citroen

Fresh wet lemon with leaf on the garden table

De voornaamste voordelen die citroenen bieden is het aanzienlijk gehalte vitaminen C. Vitamine C is essentieel voor een sterk immuunstelsel en om de groei van ziekteverwekkende pathogenen te beperken.

Citroenen zijn ook antibacterieel, antiseptisch en ontstekingsremmend, waardoor ze kunnen helpen om je luchtwegen vrij te maken wanneer ze verstopt zijn geraakt door slijm of andere ophopingen.

Voordelen van honing

honey-625_625x421_41461133357

Honing is één van de eerste voedingsmiddelen dat aanzien wordt als superfood. Dit dankzij de hoge voedingswaarde en de geneeskrachtige eigenschappen die het heeft.

Honing bevat vitamines, sporenmineralen en antioxidanten die je lichaamsfuncties ondersteunen en tegelijkertijd je lichaam beter bestand maken tegen schadelijke factoren van buitenaf.

Honing wordt al generaties lang gebruikt als basisingrediënt voor het maken van siroop. Dit omdat het van nature heel zoet is en een zachte consistentie heeft.

Hoe kun je deze natuurlijke siroop thuis maken?

citroen-gember-honing

Je kan deze siroop gebruiken als aanvulling op je behandeling voor griep , bronchitis of verkoudheid maar je kan hem ook dagelijks preventief innemen.

Door deze drie ingrediënten met elkaar te combineren krijg je een krachtig geneesmiddel tegen ontstekingen en irritaties, dat je lichaam tegelijkertijd ook voorziet van energie.

Ingrediënten

 • 2 citroenen
 • 1 stukje gemberwortel
 • 500 gram pure biologische honing

Bereiding

 • Was de citroenen goed schoon en snijd ze in schijfjes.
 • Spoel de gember schoon en rasp hem of snijd hem erg dun.
 • Doe beide ingrediënten in een schone glazen pot en giet hier vervolgens de honing overheen.
 • Laat de ingrediënten samen vierentwintig uur staan, zodat ze goed met elkaar vermengd zijn.
 • Je kunt dit mengsel in de koelkast tussen één en twee maanden bewaren.

Hoe neem je deze siroop in?

 • Volwassen kunnen maximaal twee eetlepels van deze siroop per dag innemen.
 • Kinderen zouden maximaal slechts twee theelepels per dag mogen innemen.
 • In beide gevallen kun je de siroop het beste mengen met een beetje water,zodat je het makkelijker kunt consumeren.

Het beste tijdstip om deze siroop in te nemen is ’s ochtends vroeg op een lege maag, maar je kunt het ook innemen bij de eerste tekenen van griep.

Probeer dit middel voor je hele gezin te maken, met name in de herfst en winter.

De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en bieden een betaalbare manier om je lichaam te beschermen tegen de aanvallen van micro-organismen.

 

Bron : Gezonder leven

 

Geef een reactie