Zo kies je altijd de Perfecte Avocado

Zo kies je altijd de Perfecte Avocado

Zo kies je altijd de Perfecte Avocado.

 

Je staat in de winkel en bent op zoek naar de perfecte avocado voor een heerlijke salade of de perfecte guacamole. Moedeloos neem je bijna elke avocado in de hand om deze te checken op rijpheid, maar je wordt er niet veel wijzer van. Het hoeft niet zo lastig te zijn om de perfecte avocado uit te kiezen, zelfs al zie je de inhoud ervan niet. Met deze simpele drie stappen kom je al een heel eind.

1. VOELEN

Dit weet je zelf waarschijnlijk al, maar het is zeker belangrijk om nog eens te benoemen. Houd de avocado in je hand en knijp er zachtjes in. Tenzij je er guacamole van wil maken, kies je niet een hele zachte, overrijpe avocado uit. Echter moet deze ook niet zo hard aanvoelen als een baksteen. Iets ertussenin is fijn.

2. BEKIJK DE KLEUR

Als je avocado nog groen is van de buitenkant, is deze nog niet rijp. Des te donkerder de avocado is, des te rijper. Je wil liever een avocado met een kleur die dichtbij zwart ligt, dan groen.

3. DE TEST

Als je een donkergroene of zwarte avocado hebt, die ook nog eens goed voelt, maar je weet het nog steeds niet zeker, dan komt deze hack van pas. Aan één kant van de avocado zit een kroontje, dat je er makkelijk af kunt halen. Haal je deze eraf en is het plekje eronder geelachtig, dan is je avocado prima. Als het bruin is, dan is je avocado overrijp, groen betekent dan weer dat je geduld moet oefenen, want je avocado is nog niet rijp.

Je herkent het vast, je koopt in de winkel een eetrijpe avocado maar die blijkt bij nadere inspectie toch nog steenhard te zijn. Met dit trucje is je avocado op 10 minuten klaar om op te eten.

 

WAT HEB JE NODIG?

  • Een stuk aluminiumfolie
  • Een avocado
  • Een oven

 

Neem een stuk aluminiumfolie en wikkel die rond de avocado heen. Verwarm je oven voor op 90 à 100 graden. Leg de avocado vervolgens 10 minuten in de over. Laat je avocado afkoelen et voilà: hij is zacht en klaar om op te eten.

HOE KAN DIT?

Wanneer je de avocado in de oven legt geeft hij etheen af, in de oven wordt het rijpingsproces hierdoor heel erg versneld is je avocado op slecht 10 minuten al rijp. Deze stof wordt trouwens ook door appels afgegeven en kan ervoor zorgen dat je ander fruit snel rijp wordt.

bron feeling

Geef een reactie