Bloemkool behoort tot de kruisbloemenfamilie en is een zeer fijne en lekkere groente die je zowel rauw als gekookt kunt eten.

bloemkool

 

Teeltwijze

  • Weeuwenteelt onder glas : Zaai onder glas Begin september-midden september.  Plant onder glas eind september – midden oktober ; oogst half april-midden mei
  • Vrijster : Zaai onder glas begin februari-begin maart ; plant buiten half april ; oogst midden juni-midden juli
  • Zomerteelt : Zaai onder glas eind maart-midden mei ; plant buiten begin mei-midden juli ; oogst begin juli-begin september
  • Herfstteelt : Zaai buiten half mei-begin juli ; plant buiten half juni-midden augustus ; oogst september-november
  • Winterteelt : Zaai buiten midden juni -begin juli ; plant buiten eind juli-augustus ; oogst april-mei

Plantafstand

60 cm rondom

Oogsten en bewaren

Bloemkool is een zeer kwetsbare groente  die snel verkleuringen en rotte plekken krijgt, en zonder koeling slechts twee of drie dagen smakelijk blijft. Bewaar bloemkool dus in de koelkast  en laat voldoende blad aan de kool. Bij een temperatuur van 2 tot 5° kan je een bloemkool 5 tot  acht dagen vers houden.

Recepten met bloemkool