Verse kruiden invriezen

Verse kruiden invriezen

Verse kruiden invriezen

 

Zo bewaar je verse kruiden zoals basilicum, dille, peterselie en rozemarijn en dragon in de diepvries. en heb je die steeds bij de hand voor je sauzen en soepen en dat allemaal zonder toevoegingen en E-nummers of bewaarmiddelen.

In deze tijd van het jaar staat jouw kruidentuin er vast prachtig bij. Maar je wilt natuurlijk eigenlijk het hele jaar door genieten van verse kruiden. Je kunt je kruidenvoorraad op peil houden door de kruiden uit je tuin nu in te vriezen.

 

Kruiden invriezen in olijfolie

Een lekkere en makkelijke manier om je kruiden in te vriezen is door ze in olijfolie te dompelen in een ijsblokjesbakje. Snijd de kruiden fijn. Vul de bakjes tot ongeveer driekwart met olijfolie en doe er dan de kruiden in. Zorg ervoor dat de kruiden helemaal in de olie staan.

Als de blokjes goed bevroren zijn kun je ze in een gewoon diepvriesbakje bewaren. In het bakje van de ijsblokjes kun je dan alweer een nieuwe voorraad kruiden invriezen.

Hoe doe je het?

– Kies ‘harde’ kruiden, zoals rozemarijn, salie, tijm en oregano, dragon. Deze werken het beste bij het invriezen; ‘zachte’ kruiden als munt, basilicum en dille zijn minder geschikt en kun je beter vers gebruiken.

– Je kunt zelf bepalen of je de kruiden eerst fijnhakt of scheurt of heel laat in de blokjes. Je kunt ook een combinatie maken.

– Giet (extra vergine) olijfolie of gesmolten boter over de kruiden in de ijsblokjesvorm. Wij vinden olie het prettigst.

– Dek af met plastic folie en vries een nachtje. Haal de volgende dag de blokjes uit de vorm en bewaar ze in een diepvrieszakje (labelen is handig!)

  – Gebruik een of meerdere blokjes bij het maken van soepen, stoofpotten, sauzen, et cetera. Enjoy!

Tip: maak alvast wat lekkere combinaties zoals ‘italiaanse kruidenmix met knoflook’ zodat je in de winter maar één blokje hoeft te gebruiken voor een gerecht.

Geef een reactie