Planten in de serre beschermen tegen verbranding

Planten in de serre beschermen tegen verbranding

Als je in je moestuin een glazen serre hebt, zal je ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het zonlicht  er binnenin erg fel kan zijn. In de zomer kan de serre al snel oververhitten als je geen maatregelen neemt, met als gevolg dat je groenten gaan verkleuren, of nog slechter gaan verbranden, én bovendien gaat de grond erg snel gaan uitdrogen.

Om dit te vermijden kan je een aantal maatregelen nemen. Een eerste oplossing is je serre voorzien van schaduwdoek. Deze hang je op aan de bovenkant en zijkant van je serre, om zo het zonlicht te gaan filteren. Dit is echter vaak een vrij dure oplossing, die het in bepaalde gevallen bovendien erg moeilijk maakt om de dakramen nog te openen, en een goede luchtstroom gaat tegenhouden, wat vooral in warme dagen noodzakelijk is.

Een goedkoper alternatief van professionele schaduwdoeken voor serres, waarmee je eenzelfde resultaat krijgt, is het ophangen van witte lakens, of zelfs noppenfolie. Ook deze 2 gaan het zonlicht voldoende gaan tegenhouden, maar ook deze 2 hebben hetzelfde nadeel naar de dakramen en luchtstroom toe.

Het goedkoopste en minstens zo effectieve alternatief is het gaan witten van je ramen met kalk. Door het aanbrengen van kalk, gemengd in water, met een borstel of rol, kan je het zonlicht perfect gaan filteren, maar kan je wel nog perfect je ramen openen. Bovendien kan je een serre perfect volledig witten  voor slechts enkele euro’s.

?

Zelf groenten kweken?

Neem dan zeker hier eens een kijkje

 

Geef een reactie