Zongedroogde tomaten

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

zongedroogde-tomaten-made-by-ellen

Zongedroogde tomaten , heerlijk vond ik ze maar wel prijzig. Maar nu kunnen we ze zelf maken. Eigenlijk smaken de zongedroogde tomaten homemade nog veel lekkerder en het kost je bijna niks.

Aan te raden is om een hele grote lading in een keer te maken want je kan deze smakelijke tomaatjes met heel veel eten combineren. Bij geitenkaas of feta bijvoorbeeld. Maar ook met een makkelijke pasta met mozzarella, bij vis of gegrilde groenten. Ook kun je deze heel goed voor een aantal weekjes bewaren. En laat je alsjeblieft niet afschrikken door de oventijd. Je schuift de tomaten werkelijk binnen 10 minuten in de oven en hebt er daarna de eerste 2,5 uur geen omkijken na.

Voor 1 weckpotje – voorbereidingstijd: 10 minuten – oventijd: 3 uur

Ingrediënten

  • Ongeveer 1,5 kilo rijpe tomaten
  • 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
  • Grof zeezout
  • Scheut Olijfolie
  • Extra vergine olijfolie om de tomaten in te bewaren

Recept zongedroogde tomaten uit de oven

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Snijd de tomaten in vieren. Wanneer de tomaten erg groot zijn kun je de partjes nog een keer door midden snijden.

Verdeel de tomaten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel de tomaten met een scheut olijfolie.

Strooi de tijm en het zeezout erover en plaats de ovenplaat voor ongeveer 2,5 uur in de oven.

Haal de plaat na ongeveer 2,5 uur uit de oven en schep de tomaatjes die al klaar zijn eraf. Plaats de overige terug in de oven voor ongeveer een half uur.

Wanneer alle tomaatjes klaar zijn haal je de plaat uit de oven en laat geheel afkoelen.

Vul een superschone weckpot met de zongedroogde tomaten en schenk er extra vergin olijfolie bij totdat alle tomaatjes met een laagje olie bedekt zijn. Op deze manier kun je de tomaten enkele weken bewaren. Je kunt de tomaten eventueel ook voor een paar dagen in een goed afsluitbaar bakje in de ijskast bewaren

Geef een reactie