Gemakkelijk en gezond gewicht verliezen met deze extra’s in je groentenbouillons

Gemakkelijk en gezond gewicht verliezen met deze extra’s in je groentenbouillons

Bouillons van groenten zijn een geweldig hulpmiddel om gewicht te verliezen op een gezonde manier.

We geven je in dit artikel tips  hoe je gezonde plantaardige bouillons kan omvormen tot een afslankende voeding. Ze zullen je helpen om caloriën te verbranden, vet te verwijderen en het lichaamsvolume te verminderen.

Bouillons om gewicht te verliezen

Zelfgemaakte bouillon van groenten is een uitstekend recept voor de gezondheid. Het verhoogt je afweer en helpt je om gewicht te verliezen zonder jezelf uit te hongeren en zonder voedingstekorten te veroorzaken.

Ze bevatten zeer veel vitaminen, mineralen en vezels. Daardoor geven ze je energie en een verzadigd gevoel. Ze zijn een perfecte aanvulling van een goede maaltijd of een smaakvolle hoofdgerecht voor het avondmaal.

In dit artikel geven we je een aantal ingrediënten die je kan toevoegen aan je bouillons. Deze geven je  een extra impuls aan een afslankende effect en zorgen ervoor dat je gemakkelijker gewicht verliest.

Selderij

Selder is onmisbaar in je bouillon. Het heeft niet alleen een lekkere smaak, maar het bezit ook bloedzuiverende, vochtafdrijvende en afslankende eigenschappen. Die bevorderen de werking van de lever en de nieren. Ook is selder heel heilzaam voor de huid.

Lijnzaad en chiazaden

Lijnzaad en chiazaden produceren gluten als ze geweekt of gekookt worden in vloeistof. Deze gluten zijn  positieve bestanddelen voor het verteringskanaal. Ze reinigen immers de darm en geven je een verzadigd gevoel.

Als je deze zaden toevoegd aan je bouillon zal dit de smaak van de bouillon niet veranderen maar het helpt je wel je darmfunctie te regelen. Het zal voorkomen dat je een opgeblazen gevoel hebt, maar je helpen om gewicht te verliezen en je licht te voelen.

Gember

Gember  geeft een sappige en kruidige toets aan elk recept. Tegelijkertijd activeert het je metabolisme met als gevolg dat je meer calorieën verbrandt. Omdat gember ook een vochtafdrijvende eigenschap heeft , kan het je helpen gewicht te verliezen.  Het  stimuleert zo het lichaam om overmatige vloeistof af te voeren, want wanneer het lichaam vocht vasthoudt, ga je meer wegen.

Cayenne

Cayennepeper is een pikant kruid. Het geeft een extra impuls aan het metabolisme en helpt je zo om gemakkelijker gewicht te verliezen. Als je niet gewend bent om pittig te eten is het raadzaam om de cayenne geleidelijk aan je eten toe te voegen. Zo vermijdt je een ongemakkelijke vertering.

Zeewier

Zeewier  bevat veel vitamine A, B, C, D en E. Bovendien zitten in zeewier een aantal mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, ijzer, jodium en natrium. Het geeft het lichaam kleine hoeveelheden plantaardig eiwit en veel vezels.

Er zijn verschillende redenen waarom zeewier helpt om gewicht te verliezen :

  • Het bestanddeel jodium activeert zeewier het metabolisme. Zo verbrand je meer calorieën.
  • Het bevordert de darmfunctie.
  • Bovendien verhoogt het het gevoel van verzadiging.

Haver

Haver is een voedzaam graan dat heel veel eiwit en vezels bevat. Het geeft je ook vlug een verzadigd gevoel. Het kan je bloedsuikerspiegel onder controle houden. Dit zorgt ervoor dat het verlangen om je vol te proppen tegengehouden wordt.

Kokosolie

Eén dagelijkse eetlepel kokosolie verschaft je een goede hoeveelheid gezonde vetten om je metabolisme te activeren en vet te verminderen.

 

Geef een reactie