Vegan kriekentaart
Porties Prep Tijd
8porties 60minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
70minuten 1uur
Porties Prep Tijd
8porties 60minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
70minuten 1uur
Ingrediënten
Droge ingrediënten voor deeg
Natte ingrediënten voor deeg
Vulling
Instructies
  1. Doe de droge ingrediënten voor het deeg in een grote kom en mix ze onder elkaar.
  2. Mix in een kleinere kom de natte ingrediënten voor het deeg onder elkaar.
  3. Voeg beide kommen bij elkaar met hand en kneed alles tot een deeg. Rol het deeg in plastic folie en laat een uur rusten.
  4. Voor de vulling doen we de krieken in een grote pot samen met de ahornsiroop en vanille extract.
  5. Breng alles aan de kook op een gemiddeld vuur en kook voor zo’n 5 minuten.
  6. Voeg de maïzena eraan toe en breng aan de kook voor enkele minuten aan haal van het vuur af . en laat afkoelen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter een taartblik van 22 cm doorsnede
  8. Rol 2/3 van het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte van een 1/2 cm.
  9. Leg deze in de taartvorm en prik deze met een vork vol met gaatjes en bak het deeg voor , voor 10 minuten.
  10. Rol ondertussen het overige deeg uit en snij er repen van om straks over de vulling te leggen.
  11. Haal de taart uit de oven , vul deze met de vulling en leg de repen deeg erover.
  12. Bak deze 15 minuten , verzet de hitte van de oven naar 175 graden en leg aluminiumfolie over de taart. Bak de taart verder voor 30 minuten.
  13. Verwijder de aluminiumfolie en bak de taart nog 5 minuetn.
  14. Smakelijk