Ajo Blanco

Ajo Blanco is een heerlijk traditioneel spaans recept. Het is een gazpacho van amandelen en witte druiven. Smaakt overheerlijk op warme , zonnige dagen. En ondanks we in dit recept wit brood gebruiken vind ik dit gezond genoeg om hier te staan .

Ajo Blanco
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ajo Blanco
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Passieve Tijd
4porties 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Zorg ervoor dat het water ijskoud is.
  2. Pel en ontpit de komkommer en snij in blokjes
  3. Pak 2 sneden wit brood van een dag oud , verwijder de korst en breek het brood in stukken
  4. Bewaar enkele druiven voor de garnering
  5. Doe de amandelen in de foodprocessor en mix alles tot een meel
  6. Week de stukken brood voor 30 seconden in wat water , knijp het vocht eruit en voeg bij het amandelpoeder net zoals de look , druiven , komkommer , peterselie en witte wijnazijn. Mix alles voor zo'n 30 seconden
  7. Voeg dan de olijfolie en het koude water erbij , het zout en de peper en mix alles tot een gladde massa.
  8. Zet de gazpacho voor een uurtje in de koelkast.
  9. Garneer de gazpacho voor opdienen met wat druiven en besprenkel wat olijfolie erover
Deel dit Recept

Geef een reactie