Ajo Blanco
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zorg ervoor dat het water ijskoud is.
  2. Pel en ontpit de komkommer en snij in blokjes
  3. Pak 2 sneden wit brood van een dag oud , verwijder de korst en breek het brood in stukken
  4. Bewaar enkele druiven voor de garnering
  5. Doe de amandelen in de foodprocessor en mix alles tot een meel
  6. Week de stukken brood voor 30 seconden in wat water , knijp het vocht eruit en voeg bij het amandelpoeder net zoals de look , druiven , komkommer , peterselie en witte wijnazijn. Mix alles voor zo’n 30 seconden
  7. Voeg dan de olijfolie en het koude water erbij , het zout en de peper en mix alles tot een gladde massa.
  8. Zet de gazpacho voor een uurtje in de koelkast.
  9. Garneer de gazpacho voor opdienen met wat druiven en besprenkel wat olijfolie erover