Amandel-vijgentaartje

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Een perfect dessertje met een bolletje vanille-ijs

Amandel-vijgentaartje
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Amandel-vijgentaartje
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Voeg het amandelpoeder, bloem en suiker in een mengkom. Doe er de kokosolie, vijgenconftuur, vanille-extract bij.
  3. Meng alle ingrediënten. Voeg dan de eieren bij het beslag en meng alles tot een deeg.
  4. Neem een taartvorm en boter hem in.
  5. Bepoeder de vorm met wat bloem zodat je straks de vijgentaart makkelijk kan ontvormen.
  6. Stort het beslag in de taartvorm. Voeg de stukjes vijgen in het beslag.
  7. Schep een extra portie vijgenconfituur in een pannetje en voeg een scheutje water toe.
  8. Roer en verwarm de confituur op een zacht vuur. Neem een keukenpenseel of een borsteltje en strijk het oppervlak van het gebak in met de glanzende warme confituur.
  9. Steek de taart in de warme oven gedurende ongeveer 30 minuten.
Deel dit Recept

Geef een reactie