Andalusische kipschotel met olijven
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kruid de kipfilets aan beide zijde met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een grote kom en bak de kip 4 minuten per zijde. haal ze eruit en leg even opzij.
  3. Voeg de prei , ajuin en knoflook samen met de tijm en oregano in de pot en stoof op een matig vuur voor zo’n 10 minuten totdat de groentjes zacht zijn.
  4. Doe er dan de sherry ( of wijn ) , kippenbouillon , kipfilet en tuinbonen erbij. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur klein en laat alles met deksel op de pot sudderen voor zo’n 30 minuten.
  5. Ongeveer 10 minuten voor het klaars is voeg je de olijven en het citroensap erbij.
  6. Garneer alles met de peterselie en dien op met wat rijst