Appelbolletjes

Met het recept van vandaag maak je healthy appelbolletjes met havermout. Super lekker als tussendoortje, maar ook top als ontbijt .

Appelbolletjes
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Appelbolletjes
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8porties 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
8porties 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Schil de appels, snijd ze in dunne plakjes en snijd deze plakjes door de helft.
  4. Vermaal 195 gram havermout tot meel in de keukenmachine.
  5. Voeg het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout toe aan het havermeel, zet even apart.
  6. Klop met een garde de eieren, honing en appelmoes door elkaar.
  7. Voeg het havermeel toe aan het appelmoes-mengsel, meng goed door elkaar.
  8. Schep de 30 gram ongemalen havermout er door.
  9. Voeg de stukjes appel en de rozijnen toe aan het mengsel.
  10. Schep bolletjes beslag op de bakplaat.
  11. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot de bolletjes goudbruin zijn.
  12. Warm zijn ze heerlijk, dus aanvallen maar!
Deel dit Recept

Geef een reactie