Appelschijven met pompoentaart dipsaus

Een overheerlijk maar vooral gezond dessert waar al de kids dol op zijn. Is ook glutenvrij en vegan dus wat kunnen we ons nog meer wensen?

Appelschijven met pompoentaart dipsaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Appelschijven met pompoentaart dipsaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
16porties 40minuten 5minuten
Porties Prep Tijd
16porties 40minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij de kap van de suikerpompoen en hol hem uit . Snij het vruchtvlees ervan in blokjes . Breng een pan met water aan de kook en laat de stukjes pompoen daarin koken totdat ze zacht zijn (net als bij aardappels). De kooktijd ligt aan hoe klein je de stukken snijdt; in mijn geval ongeveer 5 minuten.
  2. Laat de pompoenstukjes uitlekken en gooi ze in een blender. De échte Canned pumpkin puree is dik (maar niet droog) en heel zacht en ‘smooth’. Pureer dus net zolang totdat het een een zachte massa is. Voeg eventueel een paar lepels water toe om het wat makkelijker te pureren. Als je een puree hebt die stevig is, maar wel vochtig en zacht, dán heb je de perfecte puree om te gebruiken voor je recept! Voor dit recept heb je 400gr puree nodig.
  3. Mix het kaneelpoeder , gemberpoeder , allspice kruiden en nootmuskaat bij elkaar en mix goed. Deze mengeling vormen je pompoenkruiden waarvan je in dit recept 2 koffielepel nodig hebt.
  4. Week de rozijnen in warm water voor zo'n 15 minuten en giet ze af.
  5. Doe de rozijnen , dadels en amandelmelk in de blender en mix alles voor een minuut.
  6. Doe er dan de stukjes appel erbij en mix weer voor een minuut.
  7. Voeg er nu de pompoenpuree , amandelboter, pompoenkruiden en appel wijnazijn erbij. Blend alles tot een gladde massa.
  8. Snij de overige appels in sneden en besprenkel ze met wat vers citroensap zodat ze niet verkleuren.
  9. Giet het pompoenmengsel in de uitgeholde suiker pompoen en versier deze met enkele pecan noten. Leg de appelschijven eromheen en serveer.
Deel dit Recept

Geef een reactie