Aspergevelouté

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

De laatste asperges van het seizoen zijn ook heerlijk in zo’n romige aspergevelouté.

Aspergevelouté
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Aspergevelouté
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Spoel alle groenten en laat ze uitlekken. Halveer de prei in de lengte en snipper grof. Pel de uien en snij ze grof. Schil de asperges met een dunschiller (bewaar de schillen), snij de asperges in grove stukken en hou de punten apart.
  2. Stoof de prei, de ui en de aspergestukken (zonder de punten) in een klontje boter. Voeg het kruidentuiltje toe.
  3. Kook de aspergeschillen in lichtgezouten water. Laat nog een kwartiertje van het vuur af verder garen. Zeef de aspergeschillen en schenk de bouillon bij de groenten. Laat een halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
  4. Snipper de bieslook fijn. Neem het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg room en aspergepunten toe en laat nog even tot het kookpunt komen.
  5. Serveer de soep met de gesnipperde bieslook en croutons.
Notities

bron libelle

Deel dit Recept

Geef een reactie