Lekker fris soepje het ideale tussendoortje dus! Dit soepje serveren we lekker koud!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 10minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 10minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
- 300 g zuring zurkel in de volksmond
- 2 avocado's
- 1 teen knoflook
- 1 lente-ui
- 3 el citroensap
- handvol bietscheut
- verse dille
- olijfolie
- peper
- fleur de sel
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Spoel en droog de zurkel. Pel en snipper de knoflook. Snipper de lente-ui.
- Fruit de knoflook glazig in olijfolie. Doe er de zurkel bij en laat slinken. Laat afkoelen.
- Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het meteen met het citroensap.
- Doe de avocadopuree bij de zurkel en schenk er een kopje koud water bij. Mix fijn en leng eventueel aan met meer water.Breng op smaak met peper en fleur de sel.
- Verdeel de soep over glaasjes of kommetjes en werk af met lente-ui, bietscheutjes en een plukje dille. Serveer goed gekoeld.
bron libelle