Een grote kom warm feel-good-eten
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2 porties | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
2 porties | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
- ¼ kleine witte kool heel dunne reepjes
- 200 g champignons schoongeborsteld, gehalveerd en de grootste in vieren (zie tips)
- 3 lente-ui fijne ringetjes
- ½ rode chilipeper zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
- ½ limoen het sap van
- handvol korianderblad grof gehakt
- 1 groot teentje knoflook flinterdunne schijfjes
- 125 g grijze garnaal
- 3 el sojasaus
- 1 el Thaise vissaus
- 1 tl kurkuma
- 1 tl olijfolie
- zwarte peper
- 500 ml water kokend
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de champignons zo’n 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes aanbakken.
- Voeg de witte kool, het water, de kurkuma en zwarte peper toe aan de champignons en laat het geheel 10 minuten koken. Intussen kan je de chilipeper en lente-uitjes fijnhakken.
- Naar het einde van de kooktijd toe, voeg je ¾ van de chilipeper, de soja- en vissaus en het limoensap erbij. Draai het vuur tot slot uit en schep ¾ van de lente-ui en de helft van de garnaaltjes door de soep.
- Schep de soep op en verdeel de overige lente-ui, garnaaltjes, chilipeper en verse koriander erover.
Recept door http://www.karolaskitchen.be