Aziatische soep met witte kool en garnaaltjes
Porties Prep Tijd
2 porties 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de champignons zo’n 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat nog een paar minuutjes aanbakken.
  2. Voeg de witte kool, het water, de kurkuma en zwarte peper toe aan de champignons en laat het geheel 10 minuten koken. Intussen kan je de chilipeper en lente-uitjes fijnhakken.
  3. Naar het einde van de kooktijd toe, voeg je ¾ van de chilipeper, de soja- en vissaus en het limoensap erbij. Draai het vuur tot slot uit en schep ¾ van de lente-ui en de helft van de garnaaltjes door de soep.
  4. Schep de soep op en verdeel de overige lente-ui, garnaaltjes, chilipeper en verse koriander erover.
Notities