Bieten en Spruitjes Salade-in-een-Jar

Ook hier weer een heerlijk knapperige salad-in-a-jar, gebruik je fantasie, kijk wat je in de aanbieding hebt in je ijskast en combineer!

Bieten en Spruitjes Salade-in-een-Jar
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bieten en Spruitjes Salade-in-een-Jar
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd
1pers 10minuten
Porties Prep Tijd
1pers 10minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Verhit de oven tot 200 graden . Spreid de walnoten uit op een bakplaat en bak tot gouden en geroosterd, 8 tot 10 minuten. Laat het afkoelen, en grof hakken.
  2. Ondertussen, maak de gerst: Breng een kleine pan water aan de kook. Voeg de gerst toe en laat het 20 tot 25 minuten sudderen tot het plukt en teder is. Stam en spoel onder koud water. (De gerst kan tot 2 dagen in de koelkast worden gemaakt en gekoeld worden.)
  3. Bereid de grapefruit: Verwijder de schil en pit uit de grapefruit met een scherp mes. Snijd de grapefruit in stukken en verwijder de zaden.
  4. Maak de vinaigrette: Klop de azijn, sjalotten, mosterd, honing, 1/2 theelepel zout en een paar malen peper in een middelgrote kom. Duw langzaam in de olie, klop voortdurend tot in een vinaigrette gemengd. Doe de vinaigret onderaan in de kom ( die draai je om als je wilt gaan lunchen, dus de bokaal op zn kop, zodat de vinaigret er mooi overheen loopt) zo blijft ook je salade mooi crokant de ganse dag!
  5. De salades samenstellen: verdeel de bietjes gelijkmatig onder de potten, voeg vervolgens de volgende in aparte lagen toe: de spinazie, spruitjes, gerst en grapefruit. Sprenkel de geroosterde walnoten en granaatappelsaadjes bovenop.
  6. bovenaan zout en peper.
Deel dit Recept

Geef een reactie