Bietenbroodjes met knoflook en kruiden

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Meatloaf?? Nee nee dit is overheerlijk Beetloaf!

Bietenbroodjes met knoflook en kruiden
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bietenbroodjes met knoflook en kruiden
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
8porties 20minuten 30minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
8porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Als je rauwe biet gebruikt: kook de bieten tot ze zacht zijn en laat ze volledig afkoelen. Pureer ze hierna met een staafmixer.
  2. Als je net als ik gekookte bietjes gebruikt, kun je ze gelijk pureren.
  3. Giet het warme (niet hete!) water in een kom en los de kokosbloesemsuiker hierin op.
  4. Roer de gist erdoor en laat het ongeveer 5 tot 10 minuten staan.
  5. Na ongeveer 10 minuten ontstaat er een schuimlaagje op het water. Dit betekent dat de gist is geactiveerd.
  6. Voeg nu de olijfolie, tijm, oregano en knoflook toe en roer het geheel door. Doe nu ook dehavermelk, zout en peper, de pitjes/zaden en de gepureerde bietjes erbij en meng het wederom goed door.
  7. Nu kan de bloem erbij. Roer het langzaam met een houten lepel tot het geheel een plakkerige deegbal wordt.
  8. Bedek de kom met een natte theedoek, of een laagje folie, en laat het deeg rijzen op een warme plek (20 minuten).
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  10. Leg een ovenplaat met wat bakpapier klaar. Maak met je handen kleine bolletjes van het deeg en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat (en ja, dit is nogal een plakkerige bedoening).
  11. Zet de plaat aan de kant tot de broodjes weer wat gerezen zijn (10 minuten)
  12. Strooi er nog wat kruiden/pitjes/zaden overheen ter decoratie en schuif de broodjes voor zo’n 25 minuten de oven in.
  13. De broodjes zijn klaar als ze hol klinken wanneer je erop tikt.
  14. Smeer ze in met wat olijfolie als ze uit de oven komen.
  15. Lekker met roomkaas of geprakte avocado.
Notities

Recept door It's a food life   http://www.itsafoodlife.nl

Deel dit Recept

Geef een reactie