Bietenpizza met hüttenkäse

It’s pizza time! Ziet er leuk uit toch, zo’n roze bodem?

Bietenpizza met hüttenkäse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Bietenpizza met hüttenkäse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
2porties 20minuten 15minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
2porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Meng de gist met 100 milliliter water en laat 10 minuutjes staan.
  2. Doe het meel met 1 theelepel zout in een mengkom en roer even door.
  3. Na tien minuten voeg je 2 eetlepels olijfolie, het gistwater en de bietensap toe.
  4. Mix in enkele minuutjes tot een deeg. Dit kan ook met je handen hoor, dan duurt het iets langer.
  5. Haal het deeg uit je kom en leg op een met meel bestoven werkvlak. Kneed zo’n 7 minuten goed door totdat je een elastisch deeg hebt.
  6. Deel het deeg in tweeën, maak er twee bollen en leg ze in een kom, die je afdekt met wat huishoudfolie of een vochtige en schone theedoek.
  7. Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  8. Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Zet even apart.
  9. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  10. Na een half uur rijzen bestuif je je werkvlak opnieuw met meel en rol je je groter geworden pizzadeeg uit tot een dunne ronde plak. Prik er gaatjes in met een vork, maar houd een rand van ongeveer een centimeter onbeprikt.
  11. Besmeer de rand met wat olijfolie.
  12. Leg je pizza nu op een pizzabakplaat (aanrader!) en schuif deze op een rooster, of leg ‘m op een met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Smeer de hüttenkäse over de bodems.
  14. Bestrooi de bodem vervolgens met flink wat peper en zout.
  15. Verdeel hierover de uiringen.
  16. Schuif in je oven en bak zo’n 10 minuten.
  17. Maak af met de rucola.
Notities

Recept door chikckenfoodlove

 

Deel dit Recept

Geef een reactie