Bloemkoolpureeschotel met champignons
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Breng de bloemkoolroosjes in een pot gezouten water aan de kook. Kook tot ze zacht zijn en giet ze af( 10tal minuten)
  3. Verhit de pan en bak de ui , selder en wortel tot ze licht verkleuren en carameliseren. Doe de champignons erbij met kleine beetjes tergelijk zodat ze allemaal mooi gekookt zijn
  4. Verwijder de gedroogde champignons uit het water en hak ze grof. Doe ze bij de rest van de champignons samen met de tomatenpasta.
  5. Doe de groentenbouillon erbij , zet alles op een laag vuur en kook voor zo’n 10 minuten. Zet het dan van het vuur af.
  6. Doe de bloemkoolroosjes in een blender samen met de edelgistvlokken , dijon mosterd , gedroogde tijm , zout en olijfolie . Blend alles tot een gladde puree , voeg eventueel nog zout en peper naar smaak bij en een snufje nootmuskaat en blend alles nog eens goed door.
  7. Vereel het paddenstoelenmengsel in 4 medium ovenvaste potjes ( of 1 ovenschotel) , doe daar bovenop de bloemkoolpuree. Bak verder af in de oven voor zo’n 20 minuten en de puree goudbruin ziet.
  8. Smakelijk